Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Kerstfilms kijken in kerstvakantie

5 heerlijke kerstfilms (en een serie) die je niet mag missen op Netflix

Christmas is on its way! Hoe kan je de kerstvakantie beter doorbrengen dan knus op de bank met warme chocolademelk, een dekentje en een kerstfilm? Wij zetten de mooiste en leukste kerstfilms voor jou op een rijtje, zodat je zelf niet eindeloos door Netflix hoeft te scrollen.

1. Klaus

Deze hartverwarmende animatiefilm staat met recht op nummer 1. Postbode Jesper wordt naar een dorpje bij de noordpoolcirkel gestuurd. In dit dorp heerst al generaties lang een vete, waardoor iedereen met elkaar ruziet. Jesper wil in eerste instantie zo snel mogelijk weg. Dan ontmoet hij timmerman Klaus, met wie hij een bijzondere vriendschap opbouwt én bijzondere vriendschappen creëert. Een film voor het hele gezin!

2. Love Actually

Deze gouwe ouwe mag niet missen in een rijtje met kerstfilms. Verschillende verhaallijnen worden hierin met elkaar verweven om uiteindelijk de ultieme kerstgedachte voorop te zetten. Daar komt nog eens bij dat we kunnen genieten van lekkere kersthitjes, awkward scènes én Hugh Grant. Alles wat je in een kerstfilm zoekt, dus.

3. A Christmas Prince: de trilogie

Na de eerste film – waarin Amber haar prins op het witte paard leert kennen –  en deel 2 – waarin de twee trouwen – kunnen we nu genieten van deel 3: The Royal Baby. En je raadt het niet… in deze film wordt het gezin uitgebreid met een blauwbloedje. Ook dit deel van A Christmas Prince kijkt weer heerlijk weg. Ben je toe aan een kerstfilm waarbij je niet na hoef te denken? Dan ben je bij deze film aan het juiste adres.

4. The Christmas Chronicles

Teddy raakt na de dood van zijn vader op het slechte pad, maar zijn zusje Kate doet er alles aan om de christmas spirit levend te houden. Wanneer Teddy en Kate de Kerstman en zijn slee zien neerstorten, helpen ze hem om de cadeautjes alsnog te kunnen bezorgen. Deze film heeft alle ingrediënten voor een heerlijk kerstfilm: kinderen op een missie, een Kerstman met een hart van goud en een hoog feel good-gehalte. Kijken!

5. Elf

Ook deze klassieker mag niet in dit rijtje ontbreken. Elf Buddy ontdekt dat hij anders is dan alle andere elven en gaat naar New York om zijn echte vader te zoeken. Daar ontdekt hij dat de wereld veel meer te bieden heeft dan hij gedacht had. Humor, New York in kerstsferen en een vleugje romantiek: bring it on!

6. Home For Christmas

Tot slot een nieuwkomer om deze lijst mee af te sluiten. Eeuwige vrijgezel Johanne is er helemaal klaar mee dat haar familie haar telkens vraagt of ze al een vriend heeft. Ze floept eruit dat ze iemand meeneemt naar het kerstdiner en zadelt zichzelf daarmee op met een probleem. Kerst is namelijk al over 24 dagen. In Home For Christmas volg je Johanne op haar turbulente jacht naar de perfecte man. En goed nieuws: het is een mini-serie, dus extra lang genieten!

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.