Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

kinderen

In shape blijven met kinderen: het kan met deze tips!

Iedereen die kinderen heeft kent het vast wel. Je wil graag gaan sporten om gezond te blijven, maar je komt er gewoon niet aan toe. De hele dag ben je in de weer met de kinderen. Daarnaast heb je ook jouw persoonlijke zaken, zoals misschien je werk of sociale contacten. Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet.

In shape blijven met kinderen: het kan met deze tips!

1. Plan een sportschoolmoment in

Is sporten echt een prioriteit voor jou, plan dan een wekelijks sportschoolmoment in. Zorg ervoor dat iemand anders op de kinderen kan letten. Je kan bijvoorbeeld gaan sporten wanneer de kinderen op school zijn. Ook kan je vragen aan een ander om even op de kinderen te letten. Denk bijvoorbeeld aan de buurvrouw, een vriendin of jouw eigen ouders. Op dit moment kan je even de sportschool Haarlem induiken voor een snelle sportsessie.

2. Sport samen met je kinderen

Lukt het je niet om een moment te vinden zonder de kinderen, betrek ze dan bij het sporten. Doe je oefeningen in de woonkamer terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Misschien willen ze meedoen of gaan ze je nadoen. Of misschien gaan ze hun eigen gang en vinden ze iets om zichzelf mee te vermaken. Zolang je maar een oogje in het zeil kan houden terwijl je jouw oefeningen uitvoert, kan je prima sporten waar de kinderen bij zijn. Bovendien kan je ook samen met je kinderen gaan voetballen om in beweging te blijven.

3. Ga voor beweging in plaats van sport

Je hoeft niet altijd zwetend in de sportschool te staan of urenlang te gaan hardlopen. Bewegen op een rustige manier is ook goed voor de gezondheid. Neem je kinderen daarom mee op een wandeling door het bos of over het strand. Of loop naar een speeltuin die wat verder weg ligt. Breng je de kinderen lopend of met de fiets naar school, neem dan een omweg om nog even extra te bewegen. Er zijn genoeg manieren te vinden om een beetje beweging in je dagelijkse bezigheden te implementeren.

4. Kies het goede moment

Niet ieder moment is even geschikt om te gaan sporten. Bedenk daarom goed wat het juiste moment is voor jou om te gaan bewegen. Misschien is het mogelijk om een uurtje eerder op te staan en je oefeningen op dat moment uit te voeren. Het kan ook zo zijn dit juist helemaal niet haalbaar is voor jou, omdat je dan veel te vroeg je bed uit moet. Dan is een moment in de avond misschien beter, waarop je nog net even naar de Basic-Fit kan gaan. 

5. Blijf lief voor jezelf

Het allerbelangrijkste is dat je lief blijft voor jezelf. Op sommige dagen of in sommige weken gaat het gewoon niet lukken om zoveel te bewegen als je zou willen. En dat is oké! Het overkomt ons allemaal en het betekent niet dat je gefaald hebt. Probeer het daarna gewoon opnieuw. Het duurt misschien even voordat je de juiste routine hebt gevonden. Je zult vanzelf zien dat er een moment komt dat het wel lukt. 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.