Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Het perfecte huwelijk

Het perfecte huwelijk: column Angela Schijf

Angela Schijf (41) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (53) en mama van Bloem (16), Mensje (14) en Zus (8). Volg mij op twitter @angelaschijf of op Instagram @angelaschijfofficial.

Uit bakjes. Blikjes. Pakjes. Zakjes. Ook weleens een bord spaghetti, maar voornamelijk groente, vlees en aardappels. Vrijdag frietjes. In de winter stamppot. ’s Zomers een koude visschotel. Dat was het wel zo’n beetje.

Ik zit ‘aan de bar’ in onze mahoniehouten keuken. Plavuizen op de vloer én op het tafelblad. Kleine geelbruine tegeltjes vormen een raster onder de groene, glazen borden. Aan de muur een rekje met emaille bekers met zand-zeep-soda er op. Maar er zit zout, suiker en thee in. Aan de binnenkant van een van de kastdeurtjes hangt het kruidenrek. Alles in poedervorm.

We schrijven halverwege jaren tachtig

M’n vader kookt niet. Hij komt om half zes sharp thuis van z’n werk omdat we om kwart voor zes gaan eten. Steevast morst hij op z’n stropdas. We eten snel en praten weinig. Ik hou van boerenkool en kip-kerrie met rijst. Na het eten doen m’n ouders samen de vaat. Hij wast, zij droogt. Of andersom. Ze stellen het zo lang mogelijk uit om een vaatwasser aan te schaffen, want dit is hun momentje qualitytime. Schattig.

Wel hebben we net een magnetron. De hit van het moment. Razendsnel en multifunctioneel. Tot die tijd was het ondenkbaar om in vijf minuten een hele maaltijd op te warmen. Mijn moeder trekt zich niets aan van de vermeende gevaarlijke stralingen en kijkt gefascineerd toe als de hachee rondjes draait in haar elektrische oventje.

 

Je leest meer van de column in Fabulous Mama 1-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.