Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Ontspan, liefst de hele dag: interview met Ageeth de Haan

Ageeth de Haan is singer-songwriter en voornamelijk bekend van haar liedjes voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. Ook zingt Ageeth de liedjes van Gonnie en Gijsje, naar de boeken van Olivier Dunrea. Per maand worden haar liedjes zeker 90.000 keer beluisterd via Spotify en andere streamingsdiensten. Haar nieuwste album Liefst de hele dag is nu uit. Reden voor Fabulous Mama om haar te interviewen!
Tekst: Fela de Wit/Beeld: aangeleverd

Muziek is voor Ageeth de Haan haar lust en haar leven. We kennen Ageeth voornamelijk van de kinderliedjes die je veel op de crèche hoort. Met haar nieuwste album Liefst de hele dag, is ze een heel nieuwe weg in geslagen. “Na een kraambezoek zag ik dat er een fantastische doelgroep op me wachtte. Ik dook in de wereld van baby’s en hun ouders, en het leek het mij mooi en zinvol om een album te maken dat ontspannend en rustgevend zou kunnen zijn. Niet alleen voor de baby, maar ook voor de ouders,” zegt Agaath. De muziek is met zorg en liefde gemaakt in samenwerking met de Leif de Leeuw band.

Ontspannen

Met de komst van een baby kan het thuis soms erg hectisch zijn. Als ouder sta je dag en nacht stand-by. Soms is dat gewoon too much en raak je overprikkeld. Overprikkeling maakt moe, onrustig, prikkelbaar en ontevreden.

“Met mijn album Liefst de hele dag speel ik hier op in. Deze soundscapes zijn speciaal bedoelt als zachte achtergrondmuziek. Zonder dat je het merkt, beïnvloedt mijn muziek de sfeer en keert de rust terug. Met rust in je lijf, heb je rust in je hoofd. En dat zorgt voor verbinding tussen ouder en kind.”

“Als je kind ontspannen is, ontstaat er een fijne, veilige verbinding en kan hij zich verder ontwikkelen met vertrouwen en zelfverzekerdheid.”

Inspiratiebron

“De teksten van Liefst de hele dag zijn kleine gedichtjes, geïnspireerd op wat ouders soms meemaken in de babyperiode. De titelsong Liefst de hele dag gaat over het gevoel dat je soms de boel de boel zou willen laten en het liefst non-stop lekker op de bank naar je baby kijken.
Het liedje Slaapje gaat over hoe lang de baby vandaag zal slapen. En wanneer. Slaapt hij ’s ochtends, ’s middags of slaapt hij door?
Het liedje Alles mogelijk gaat over de gedachte aan de toekomst van de baby. De wereld staat aan zijn voeten: alles is mogelijk.”

Krijg je veel reacties?

“Jazeker,” lacht ze trots. “Naast dat ik de luisteraantallen zie stijgen, komen er ook veel lieve berichtjes binnen. Soms zelfs van mensen die zeggen dat ze mijn album als achtergrond muziek op het werk aan hebben staan of het voor het slapen aanzetten om tot rust te komen. Fantastisch, dit effect”

Je kunt Liefst de hele dag hier beluisteren op Spotify.

Lees ook: Baronnen, graven en prinsessen in Kasteel de Haar

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.