Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
kasteel de haar

Baronnen, graven en prinsessen in Kasteel de Haar

Rennen door het doolhof, hertjes kijken en picknicken in het gras. Regent het? Doe dan de leuke speurtocht door alle kamers van het kasteel. Saai? Echt niet! Kasteel de Haar, vlakbij Utrecht, is sprookjesachtig mooi en er is altijd iets leuks te doen voor kinderen. Hier waant je kind zich als een echte baron, graaf of prinses!
Tekst: Fela de Wit / Beeld: aangeleverd

Kasteel de Haar behoorde ooit tot een adellijke familie. Dat houdt in dat de familie tot een speciale familie behoorde met een groot stuk land en dat ze dus ook veel macht hadden.

Als je in de buurt van Utrecht bent, zou je het ineens kunnen zien opdoemen tussen de bomen: het imposante Kasteel de Haar. Compleet met torens, ophaalbrug en slotgracht bijna on-Nederlands qua formaat en uitstraling en toch midden in ons land te bezoeken!

Het kasteel en het park zijn namelijk dagelijks geopend om een kijkje te geven in het leven van haar vroegere, adellijke bewoners. In elk vertrek voel je het uitbundige luxeleven van de familie Van Zuylen van Nijevelt in de vorige eeuw. Denk aan marmer, zijde, kristal en zilver, aan haarden, hemelbedden, kroonluchters en kunstobjecten die de familie meenam van haar verre reizen.

Voor de kids komt hun fantasie tot leven in de prachtige, luxe ruimtes zoals de roze kamer. Bovendien is Kasteel de Haar officieel een ‘kidsproof museum’ en is er altijd een leuke speurtocht voor ze te doen, zowel binnen als buiten.

Rennen en rusten

Zoals je van een echt kasteel mag verwachten, is Kasteel de Haar omringd door een prachtig groot park. Maak een mooie wandeling langs het hertenkamp of ren door het spannende doolhof: Kasteel de Haar heeft het allemaal. Even iets lekkers eten en drinken kan bij de horeca op het Stalplein van het kasteel, met kindvriendelijke menukaart.

Met een Museumkaart of Vriendenloterij VIP-kaart kun je Kasteel de Haar gratis bezoeken. Ben je benieuwd naar alle activiteiten bij Kasteel de Haar, tickets en info, ga dan naar kasteeldehaar.nl

Lees ook: Fun in de voorjaarsvakantie

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.