Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Fabulous Mama of the Year Rose Bertram

Ze is pas 26 jaar, een natural beauty met een internationale carrière als fotomodel, een eigen merk met haarverzorgingsproducten, een kledinglijn in de maak én ze is moeder van twee dochters. Rose Bertram is een echte power mama, en door ons verkozen tot Fabulous Mama of the Year!

drukbezette mama

ze is een drukbezette mama en een afspraak inplannen voor dit interview was niet één twee drie gedaan. Na aardig wat appjes en drie keer verzetten is het eindelijk zover: via de telefoon spreek ik Rose, die een paar dagen op bezoek is bij familie in België. “Nog éven een sok aandoen bij de kleine,” verontschuldigt ze zich, “en dan ben ik er helemaal klaar voor!”

Door haar eigen carrière en die van haar man, ex-voetbalprof Gregory van der Wiel, reisde de Belgische Rose jarenlang de wereld rond. Ze woonde met haar gezin in Toronto, Los Angeles en Istanbul. Twee jaar geleden kwam ze naar Nederland, waar ze nu met haar man en dochters in een rustige buitenwijk van Amsterdam woont.

Thuis

Na al die buitenlandse avonturen bevalt het hier goed, vertelt Rose. De afgelopen jaren waren nogal onrustig voor haar gezin. “We zijn vaak verhuisd en waren steeds voor korte periodes in een nieuw land. We voelden ons er nooit helemaal thuis of op onze plek. In Nederland is dat gevoel er wel. Het is een goede basis van waaruit we reisjes kunnen maken en ons leven opnieuw kunnen inrichten. Voorlopig zijn we hier thuis!”

Een voordeel van Nederland is ook dat het dicht bij België is, waar de familie van Rose woont. Ze komt er graag, maar wonen wil ze er niet meer… “Ik hou van België. Het blijft altijd mijn thuis. Ik ga er graag naartoe om familie te bezoeken, maar ik blijf nooit lang.”

België is te klein voor Rose. Als tiener wilde ze al meer van de wereld zien. “Ik heb prikkels en uitdaging nodig. Daarom woon ik ook graag in de stad. Ik hou van de drukte en de gezelligheid van het stadsleven: restaurants bezoeken, concerten, door de stad lopen… De stad past bij wie ik ben.”

Op de vraag of ze Nederlanders niet wat lomp vindt in vergelijking tot Belgen, reageert ze heel discreet. Ja, ze ziet een cultuurverschil, maar ze is eraan gewend en heeft er geen last van. Het zit hem vooral in de manier van communiceren. “Belgen zijn meer op zichzelf,” legt ze uit, “en we praten wat vaker om de zaken heen. Nederlanders zijn erg outgoing en heel recht voor zijn raap.”

Het volledige interview met Rose Bertram is te lezen in de nieuwste Fabulous Mama 6-2021. Bestel deze hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.