Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Vrouw wil geld besparen tijdens kerstshoppen

6 tips om te besparen tijdens de feestdagen

December is een dure maand. Er moeten cadeautjes worden gekocht en boodschappen worden gedaan. Je wil nieuwe ballen voor in de boom en je kan eigenlijk wel een nieuw jurkje gebruiken. Hoe kan je geld besparen, zodat je voorkomt dat je aan het einde van je geld een stuk maand overhoudt?

1. Besparen door tweedehands te kopen

Een mooi cadeau hoeft niet per se nieuw te zijn. Van een refurbished iPhone X voor je partner (of jezelf!) tot een stapel doktersromans voor je schoonmoeder: op internet en in tweedehandswinkels vind je gebruikte spullen die makkelijk nog een ronde mee kunnen. Voor een stuk minder dan de oorspronkelijke prijs!

2. Maak gebruik van de uitverkoop in januari

Geen beter moment om cadeautjes, kerstversiering of feestkleding aan te schaffen dan januari. Dit is de maand waarin winkels uitverkoop houden. Maak hier gebruik van en schaf alvast wat voor de volgende feestdagen aan.

3. Lijstje + contanten = geld besparen

Door een lijstje te maken (en je hier deze keer écht aan te houden!) voorkom je dat je als een kip zonder kop door de supermarkt rent en van alles in je karretje gooit. Ultieme bespaartip: pin van tevoren een bedrag dat je uit mag geven en laat je pinpas thuis.

4. Houd je lijstje zo kort mogelijk

De verleiding is groot om tijdens kerst flink uit te pakken met ingewikkelde recepten. Doe dat dit jaar niet, maar houd het simpel. Kies voor recepten die je al eerder hebt gemaakt en waarvoor je bijvoorbeeld de kruiden al in huis hebt. Zo kan je besparen op boodschappen.

5. Geef een ervaring cadeau

Zit je krap bij kas in december en schuif je sommige uitgaven liever door naar januari? Geef dan een ervaring cadeau, bijvoorbeeld een dagje pretpark, wellness, een bioscoopbezoek of etentje. Maak een leuke tegoedbon en geef deze tijdens de feestdagen. Zo stel je de uitgave nog even uit.

6. Organiseer een kledingruil

Soms heb je van alles in je kast hangen, maar vind je het gewoon allemaal nét niet. Grote kans dat je vriendinnen met hetzelfde probleem zitten. Tijd voor een avondje kleding ruilen. Verzamel de kleding die jullie niet meer dragen, zorg voor snacks en booze, en ruilen maar!

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.