Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Moeder en dochter

10 dingen die je van je moeder hebt geleerd

Nu je zelf mama bent, denk je waarschijnlijk regelmatig aan je eigen moeder. Haar adviezen en catchphrases, die je als tiener met je ogen deden rollen, komen nu waarschijnlijk vaak in je hoofd op. Dit zijn de belangrijkste lessen die je van je moeder leerde, en die je nu aan je eigen kinderen doorgeeft.

Als je toch naar de keuken gaat, neem dan gelijk dat koffiekopje mee

En als je toch naar boven gaat, neem dan meteen even die stapel wasgoed mee, enzovoorts. Als puber vond je het waarschijnlijk vreselijk om aangesproken te worden op je opruimgedrag. Maar nu je zelf moeder bent, weet je een opgeruimd en overzichtelijk huis pas echt te waarderen.

Geld groeit niet aan de bomen

Of: zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen. Nu je er zelf achter bent hoe duur het is om een kind op te voeden (laat staan meerdere), snap je beter waarom je moeder dit tegen je zei. Het is altijd een goed idee om een beetje geld te besparen.

Spreek altijd met twee woorden

Als je iemand niet kent, wees dan liever té beleefd dan niet beleefd genoeg. Dankuwel meneer en alstublieft mevrouw, dus. Zo weet je zeker dat je altijd een goede indruk maakt. En dat geldt nu nog evengoed als dertig jaar geleden.

Trek je niks aan van wat anderen over je denken

Je moeder vindt jou (als het goed is) de beste persoon op aarde. Daarmee was ze de aangewezen persoon om je te leren op jezelf te vertrouwen. Trek je niks aan van anderen, je bent fantastisch zoals je bent. Ook als moeder.

Als je iets probeert, maak je altijd meer mee dan als je niks probeert

Wilde jij je als puber het liefste dagenlang opsluiten in je kamer om TMF te kijken? Je moeder sleepte je bij je haren naar buiten. Eerst had je er nooit zin in, maar langzaam leerde je dat er altijd wel iets te beleven viel als je naar je mama luisterde.

Nooit besparen op vuilniszakken

Het is goed om zuinig te zijn, maar er zijn dingen waar je beter in kan investeren. Zaken als vuilniszakken en wc-papier gebruik je zo vaak, dat je beter voor kwaliteit kan kiezen. Waarschijnlijk denk je hier nog regelmatig aan, als je in de supermarkt staat.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Wees dankbaar voor wat je hebt en besteed niet teveel tijd aan wat anderen hebben. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, maar meestal blijkt dat tegen te vallen. Concentreer je dus vooral op waar je dankbaar voor bent, zoals de wijze lessen van je moeder.

Een klein gebaar voor jou kan groot zijn voor een ander

Voor jou is het een kleine moeite om je oma te bellen of een praatje te maken met de verkoper van de Daklozenkrant. Maar voor de ander kan zo’n gebaar een wereld van verschil maken. Een mooie les om door te geven aan de volgende generatie.

Goedkoop is duurkoop

Let bij het shoppen niet alleen op de prijs, maar vooral op de kwaliteit van wat je koopt. Een broek van € 30 lijkt goedkoper dan één van € 90. Maar als die goedkope broek na een maand kapot gaat, moet je telkens opnieuw die dertig euro uitgeven. Een duurdere broek gaat langer mee en bespaart je op lange termijn dus geld.

Geef alles in huis een vaste plaats

Als alles in huis een vaste plaats heeft, bespaar je enorm veel tijd met opruimen. Zo raak je nooit iets kwijt en gaan dingen minder snel kapot. Superhandig nu je er ineens een hele baby-inboedel bij hebt gekregen!

Vergeet je niet te abonneren op fabulous mama!

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.