Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
5 dingen om op te letten bij het kopen van zonnepanelen

5 dingen om op te letten bij het kopen van zonnepanelen

Wil je investeren in je woning en direct bijdragen aan een groener klimaat? Dan wordt het nu tijd om direct een aantal zonnepanelen te laten installeren. Er zijn voldoende redenen om je te verdiepen in de aanschaf van zonnepanelen voor jouw huis. We lichten er graag een paar toe.

Is het dak geschikt?

Als je meerdere zonnepanelen wilt installeren op het dak, moet je natuurlijk wel weten of het dak van jouw woning geschikt is. Heeft deze de juiste ligging, zodat de panelen genoeg zon kunnen vangen. Kunnen de panelen wel goed geïnstalleerd worden, zodat je zeker weet dat ze bij een flinke onweersbui er niet af vallen? Allemaal dingen om even te checken voordat je je verdiept in zonnepanelen.

Kan jouw meterkast de energie registreren?

Een volgend aandachtspunt is om bij jouw netbeheerder te controleren of je meterkast wel geschikt is. Niet elke meterkast kan namelijk de opgewekte zonne-energie registreren, wat zou betekenen dat je niet weet hoeveel energie je opwekt. Hierdoor is de investering eigenlijk nutteloos. Je kunt je meterkast gedeeltelijk laten aanpassen of volledig laten vervangen.

Hoeveel kun je er kwijt?

Nu je weet dat jouw woning volledig geschikt is voor zonnepanelen, moet je uitzoeken welke panelen je precies wilt en hoeveel je er kwijt zou kunnen. Wil je het hele dak volleggen, heb je hier budget voor en wat levert het op? Bedenk je ook dat zonnepanelen zorgen voor een waardestijging van je woning, dus hoe meer je er hebt, des te hoger de waarde wordt. Dit kost natuurlijk wel een hoop, dus weeg de voor- en nadelen af.

Waar koop je ze?

Zonnepanelen koop je niet zomaar eventjes op de dinsdagmiddag omdat je je verveelt. Je doet waarschijnlijk veel research en wilt waar voor je geld. Om een goede keuze te maken wat betreft de leverancier, kun je eerst een aantal offertes opvragen. Zo kun je de verschillende leveranciers en producten vergelijken, waarna je een weloverwogen keuze kunt maken.

Check subsidiemogelijkheden

Het gebruik van groene stroom wordt ontzettend gestimuleerd door de overheid. De kans is dus groot dat je voor de investering een gedeeltelijke subsidie aan kunt vragen. Check dit bij je gemeente en kijk of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit kan je namelijk een hoop geld besparen!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.