Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Zo vermaak je je kinderen tijdens een lange autorit

Samen met je kinderen op reis is geweldig: nieuwe dingen zien, lekker ontspannen en eindelijk écht tijd voor elkaar. Maar de rit ernaartoe is meestal best een uitdaging, zeker als je kinderen nog jong zijn. Met deze tips rijden jullie zonder problemen naar Zuid-Frankrijk.

Pauzeer regelmatig

Het is niet alleen veiliger om regelmatig te rusten (elke 2 uur), je kids kunnen ook gelijk even hun energie kwijt. Neem een bal mee en kijk of je een parkeerplaats met een speeltuintje kan vinden. Zo zijn de kleintjes na tien minuten weer klaar om een uur of twee stil te zitten.

Speel voor DJ

Kies van tevoren samen al jullie favoriete liedjes uit, en zet deze op een CD of in je Spotify-lijst. Zo is er onderweg voor ieder wat wils om naar te luisteren. Zijn je kinderen al wat ouder, dan willen ze misschien liever een eigen koptelefoon om zelf muziek te kiezen.

Maak een vakantie-tas

Hierin kan je kleine cadeautjes en gezonde snacks doen. Elk uur mogen je kinderen iets uit de tas uitpakken. Op deze manier deel je de autorit vanzelf op in kleinere blokjes, waardoor het beter uit te houden is.

Speel spelletjes

Er zijn allerlei spelletjes te bedenken voor in de auto. Denk aan nummerborden-bingo, ‘wie ben ik?’ en woordraadseltjes zoals de bekende Black Stories. Deze kan je kant-en-klaar kopen of via internet opzoeken. Pas de spellen een beetje aan op de leeftijd van je kind.

Lees voor (of laat je voorlezen)

Een luisterboek of je favoriete voorleesboek kunnen de tijd snel doen gaan. Vanaf de passagiersstoel kan je prima een of meerdere verhaaltjes voorlezen. Word je misselijk van lezen in de auto, kies dan voor een luisterboek.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.