Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

De leukste spelletjes voor in de auto

Tijdens een autorit naar oma of jullie vakantieadres kan je kleine zich al snel gaan vervelen. De volgende spelletjes houden jullie lang genoeg bezig om de rit te overbruggen. Misschien maken jullie zelfs wel zoveel plezier, dat jullie de toeristische route terug nemen!

Kentekenbingo

Als er van iets genoeg te zien is op de snelweg, dan zijn het wel kentekenplaten. Spreek af dat je kids voor iedere dubbele letter en ieder dubbel cijfer een punt krijgen. Wie als eerste tien punten heeft, wint het spel.

Kijkhond

Nog een spel waarbij je goed om je heen moet kijken. De regels zijn eenvoudig: zodra je een hond spot roep je zo snel mogelijk ‘Kijkhond’. Als je als eerste bent, heb je een punt. De eerste die twintig punten heeft gescoord, is de winnaar.

Woordslang

Goed om je vocabulaire uit te breiden. Kies een categorie zoals ‘dieren’ of ‘meisjesnamen’. Ombeurten moeten jullie nu een woord in die categorie noemen, waarbij het nieuwe woord altijd eindigt met de laatste letter van het voorgaande woord. Bijvoorbeeld: AaP – PaarD – DromedariS – Slang – etc.

Ik ga op reis en ik neem mee

Met wat ouder kinderen kan je ook leuke geheugenspelletjes doen, zoals ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’. Je begint met één item. De volgende die aan de beurt is voegt een nieuw item toe, maar moet ook het eerste item opnoemen. Langzaam wordt de lijst zo steeds langer en moeilijker te onthouden.

Dilemma-spel

Bij dit spel mogen jullie ombeurten een dilemma voor elkaar bedenken. De ander moet verplicht één van de twee opties kiezen. Zou je liever bananen als handen hebben, of nooit meer chocolade eten? De keuze is aan jou. Als je niet kan kiezen, heb je verloren.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.