Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Schoolfotograaf

10x de schoolfotograaf: zo krijg je de mooiste schoolfoto’s

Ondanks alle foto’s die je zelf met je smartphone maakt, zijn de schoolfoto’s nog steeds een bijzonder moment. Je kinderen maken voor het eerst kennis met professionele fotografie en jij hebt een mooie verzameling foto’s waarmee je kan bijhouden hoe snel ze groeien. Logisch dus dat je hoopt op een zo mooi mogelijke foto. Met deze tips gaat dat zeker lukken.

Tip 1: Houd rekening met de achtergrond

De meeste scholen weten van tevoren welke kleur de achtergrond van de foto heeft. Het is handig om de kleding van je kind daarop aan te passen. Is er een blauwe achtergrond? Dan valt dat leuke spijkerjasje waarschijnlijk weg. Zonde!

Tip 2: Kies voor een effen kleur

Drukke printjes en teksten leiden vaak af op een foto. Het gaat toch vooral om het mooie gezichtje van je kind. Ga daarom voor een effen, enigszins neutrale kleur die past bij de huidtint van je kleine.

Tip 3: Stem broertjes en zusjes op elkaar af

Veel schoolfotografen bieden de mogelijkheid voor een broers-en-zussen-foto. Hartstikke leuk natuurlijk, helemaal als je al je kinderen op elkaar afstemt. Ze hoeven er niet exact hetzelfde uit te zien, maar twee zusjes met hetzelfde kapsel of broertjes in vergelijkbare kleuren geven een leuk effect.

Tip 4: Laat je kind zichzelf zijn

Als je een superstoere dochter hebt, is het raar als ze tijdens de schoolfoto ineens met een parelketting moet poseren. De leukste foto krijg je als je kind zichzelf mag zijn. Laat hem of haar dan ook zeker helpen bij het kiezen van een outfit.

Tip 5: Bereid de kleintjes goed voor

Voor heel jonge kinderen kan de schoolfotograaf best intimiderend zijn. Al die grote lampen, het poseren en een vreemde tegenover je… Vertel dus van tevoren duidelijk wat er gaat gebeuren en wat er van je kleine verwacht wordt.

Tip 6: Ga voor een kraagje of sjaaltje

Vaak staat alleen het gezicht en de halslijn op de schoolfoto. Met een polo-kraagje, een sjaaltje of een opvallende ketting voorkom je dat de foto er ‘leeg’ uitziet.

Tip 7: Schrijf de namen bij de groepsfoto

De klassenfoto is een herinnering voor later: met deze kinderen zat ik in groep 5. Maar de kans is groot dat je kleine over twintig jaar driekwart van de namen is vergeten. Zet daarom van links naar rechts de namen bij het juiste kind, op een apart papiertje. Dat papier kan je vervolgens op de achterkant van de foto plakken.

Tip 8: Was de haren van je kind één dag van tevoren

Zo ziet het er schoon uit, maar blijft het ook goed zitten als je een bijzonder kapsel wil maken. Twee vliegen in één klap dus!

Tip 9: Oefen samen voor de spiegel

Samen oefenen verhoogt de voorpret en helpt je kind zich zelfverzekerd en ontspannen te voelen voor de camera. Poseer voor de spiegel of maak ‘schoolfoto’s’ van elkaar. Je kleine zal het prachtig vinden om foto’s van jou te maken.

Tip 10: Zet de datum groot in je agenda

Ieder jaar zijn er weer genoeg ouders die de schoolfoto vergeten zijn. Natuurlijk heeft je kind die dag altijd net zijn oudste kloffie aan en weigert hij al drie dagen om zijn haren te wassen. Sta je dan, tussen alle zorgvuldig gekapte en geklede kids. Dat overkomt jou niet!

Bekijk onze voordelige abonnementen en ontvang 10x per jaar ons magazine!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.