Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

5 tips om je kinderen gezond te laten eten

5 tips om je kinderen gezond te laten eten

Gezond eten is belangrijk voor je kids. Ze zijn volop in de groei en hebben hun bouwstoffen hard nodig om groot en sterk te worden. Helaas heeft de natuur bedacht dat kinderen zelf vooral graag pannenkoeken en patat willen eten. Met deze tips zorg je ervoor dat ze toch hun vitamientjes binnenkrijgen.

Eet samen

Richt een prettige eethoek in en ga samen aan tafel voor de belangrijkste maaltijden van de dag. Zo geef je het goede voorbeeld en wordt je kleine niet afgeleid tijdens het eten. Bovendien is dit een mooi moment om als gezin bij elkaar te zijn en te bespreken hoe het met iedereen gaat. Gezellig én gezond!

Verstop groente

Soep, pastasaus en smoothies zijn perfect om stiekem wat gezonde dingen in te verstoppen. Met een staafmixer roer je alles tot een mooie gladde massa, waardoor die stukjes wortel en broccoli helemaal niet meer opvallen. Beetje geraspte kaas of croutons erdoor, en je kind zal er zonder morren van smullen.

Snack gezond

Het is helemaal niet als je kind twee of drie snacks per dag eet. Om dit makkelijker te maken, kan je mandjes klaarzetten met snackporties. Zo kan je denken aan een klein bakje tomaatjes, een paar handjes ongezouten noten of rijstwafels met kaas. Je kids kunnen op die manier zelf een snack pakken en eten toch gezond.

Wissel het af

Als je iedere dag hetzelfde eet, wordt het al gauw saai. Bovendien komen je kinderen dan niet met nieuwe smaken in aanraking, waardoor ze hun smaak niet ontwikkelen. Probeer dus om af en toe af te wisselen. Tip: kijk eens wat er in de aanbieding is bij de supermarkt, en zoek daar een lekker recept bij. Zo bespaar je ook nog eens geld!

Maak het leuk

Een kleurrijk bordje met fruit, komkommers in grappige vormen of een bananenauto: ze maken de dagelijkse groente en fruit een stuk gezelliger. Dit motiveert je kinderen om ervan te eten, zelfs als ze eigenlijk niet zo van gezond voedsel houden. Misschien heb je voor traktaties al eens leuke ideeën opgezocht. Deze kan je ook toepassen als je kinderen niet jarig zijn. Zo heb je zelf ook gelijk een leuke uitdaging.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.