Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Ongelukjes in huis door je kids… ben je voorbereid?

Kinderen zijn nieuwsgierig, actief en vol energie, wat hun dagelijkse ontdekkingstocht door het huis zowel vermakelijk als uitdagend maakt. Je hebt ongetwijfeld wel eens filmpjes gezien van een kind dat per ongeluk iets omver stoot. Zowel je eigen kinderen als die van anderen kunnen er een zooitje van maken. In dit artikel bespreken we veel voorkomende ongelukken in huis en hoe je je hierop kan voorbereiden.

Veelvoorkomende situaties die uit de hand kunnen lopen

De nieuwsgierige aard van jouw of andermans kids kan leiden tot ongelukjes en incidenten in huis, ongeacht waar ze mee bezig zijn. Enkele veelvoorkomende situaties waarbij ongelukjes kunnen ontstaan, zijn onder andere:

  • Rennen door het huis: tijdens een potje tikkertje of een ander spelletje waarbij veel rond gerend wordt, kan het dat jouw TV of kostbare servies per ongeluk wordt omgestoten. Enthousiasme is natuurlijk moeilijk te bedwingen, maar moet wel de goede kant op worden gestuurd.
  • Creatieve uitingen: meubels en muren zijn vaak het doelwit van de artistieke expressie van kinderen. Krassen en vlekken als gevolg van potloden, stiften of voedsel zijn soms ook nog eens erg lastig te verwijderen. Combineer een stift vasthouden met rondrennen en je weet wat er kan gebeuren…
  • Waterpret: het experimenteren met water in de badkamer, keuken of bij het spelen met waterpistolen kan onbedoeld zorgen voor een zooitje, met beschadigde apparatuur zoals telefoons of installaties als gevolg.
  • Brand(wonden)gevaar: onbewaakt achtergelaten kaarsen, lucifers of nieuwsgierige handen bij elektrische apparatuur kunnen brandschade veroorzaken en waardevolle bezittingen kapot maken.

Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn natuurlijk een hoop manieren om het huis wat veiliger te maken. Handige maatregelen voor een veilig huis zijn speciale stopcontacten, traphekjes en geen losslingerende dingen kunnen al helpen met het voorkomen van ongelukjes. Ook is het belangrijk om veel van deze situaties alvast te bespreken met je kinderen. Zo weten zij ook dat het gevaarlijk is om elektrische apparatuur in de buurt van water te hebben, of te spelen met lucifers.

Helaas zijn sommige ongelukjes niet te vermijden. Een gebroken vaas, een muurtekening of kapotte telefoon zijn vervelend, maar met een inboedelverzekering ben je ten minste grotendeels beschermd tegen de financiële tegenvallers voor incidenten binnen je huis. Ook schade aan geleende spullen wordt vaak gedekt.

Zonder stress ontdekken

Niemand is immuun voor ongelukjes, al helemaal met kids in huis. Het is daarom handig om samen met jouw kids een veilige omgeving te creëren waarin zij zich zorgeloos kunnen ontwikkelen. Zo heb jij geen stress over de avonturen van de kids, en ben je goed voorbereid op eventuele financiële tegenvallers die ongelukjes af en toe met zich meebrengen.

Ben je opzoek naar nog meer leuke uitjes? Bekijk dan dit artikel.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.