Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Nijntje de musical

Dick Bruna’s beroemde konijntje schitterde de afgelopen jaren in vijf voorstellingen voor de allerkleinsten. Vele kinderen en hun ouders kwamen kijken en luisteren naar de avonturen van de familie Pluis. Na zes jaar komt nijntje terug naar het theater met een nieuwe musical. De première van nijntje de musical was op zondag 17 oktober in de Stadsschouwburg in Utrecht en Fabulous Mama was erbij!

Twee moeders vertrekken met jeugdherinneringen en hun dochters Jynthe (5) en Vajèn (2) naar Utrecht. Wij hebben er zin in, de meiden hebben nog geen idee. In de auto proberen we nog even het welbekende liedje ‘nijntje, lief klein konijntje’ aan de meiden te leren, maar vooralsnog zijn de moeders de enigen die het liedje zingen.

Overrompeld

nijntje de musical

Wanneer we aankomen bij de Stadsschouwburg wordt Vajèn een beetje overrompeld en is de schrik in haar ogen zichtbaar, ze wendt zich tot haar moeder en vraagt of ze naar huis kunnen, als dit maar goed gaat…

Zodra de musical begint lichten de oogjes van Jynthe direct op, fanatiek zingt ze mee met de bekendste nijntje liedjes, geschreven door Ivo de Wijs. Ze kent alle teksten uit haar hoofd, het oefenen in de auto was nergens voor nodig.

Vajèn heeft iets langer nodig om los te komen bij de vrolijke deuntjes, maar het feest dat zich afspeelt op het podium zorgt ervoor dat ze al snel met grote ogen alles volgt wat er op de bühne gebeurt.

Nijntje is tijdloos

Het verhaal heeft een vloeiende lijn en de voorstelling is ook voor ons als moeders leuk om te zien. In nijntje de musical viert nijntje haar verjaardag en ontmoet ze nieuwe vriendjes. De liedjes die voorbijkomen zijn voor ons alle vier zeer herkenbaar. Het is bijzonder om te zien hoe tijdloos nijntje is: toen wij jong waren was ze bekend, maar de meiden weten ook heel goed wie nijntje is.

De musical sluit af met het – misschien wel bekendste – nummer van nijntje: ‘dans mee met nijntje’. Beide kinderen springen uit hun stoel en beginnen te swingen. Het valt niet op als wij ook meedoen, dus staan we ook op, draaien we rondjes en stampen op de grond.

Thuis

De meiden zijn moe van alles wat ze gehoord en gezien hebben en willen na een glaasje limonade terug naar huis. Op de terugweg zijn ze eerst heel stil, ze zijn echt moe, maar gaandeweg horen we stukjes uit de musical terugkomen.

De volgende ochtend vroeg wordt er al enthousiast om nijntje gevraagd; de musical heeft een leuke indruk achtergelaten! Deze sprankelende muzikale voorstelling is voor kleintjes een prachtige eerste kennismaking met theater. Als moeders én vriendinnen besluiten we dit vaker te ondernemen met onze dochters, samen of ieder met ons eigen gezin.

Je vindt meer inspiratie om erop uit te gaan met de kinderen in de nieuwste Fabulous Mama 7-2021. Deze bestel je hier.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.