Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Moederdag

Nederland waardeert massaal moeders

Kinderen (93%) vinden het leuker om Moederdag te vieren dan vaders of moeders zelf. (beide 81%) Vaders (63%) en kinderen zien het vieren van Moederdag als blijk van waardering. Bijna alle kinderen vinden het leuk om Moederdag te vieren en proberen hun moeder écht te verrassen op Moederdag. 

Nederland waardeert massaal moeders, 85% van Nederland viert Moederdag

Wordt Moederdag in 2022 nog steeds massaal gevierd? Ja, maar liefst 85% van Nederland viert Moederdag blijkt uit het onderzoek dat Amazon liet uitvoeren door Direct Research*. Moederdag wordt vooral gevierd als blijk van waardering, 69% van de kinderen in de leeftijdsgroep 7-16 geeft aan dat zij juist daarom Moederdag vieren. De waardering van vaders voor de moeder van hun kinderen neemt toe naarmate de jaren vorderen; zo koopt slechts 20% van de mannen tussen 25-34 een cadeau voor Moederdag terwijl 69% van de mannen in de leeftijdsgroep 35-60 een cadeau koopt. Verrassend genoeg kwam uit het onderzoek dat 33% van de jongens (7-16) niet begrijpen waarom er Moederdag gevierd wordt terwijl 80% van de meisjes dit wel begrijpen.

Ontbijt is favoriet

Wat geven kinderen nou het liefst aan hun moeder? Het ontbijt op bed wint het van het knutselwerkje want maar liefst 47% van de kinderen maakt liever een heerlijk ontbijt op bed dan een knutselwerkje. Opvallend is dat de moeders van Nederland het het leukst vinden om een knutselwerkje (70%) van hun kroost te krijgen en dit zelfs liever krijgen dan een ontbijt op bed (46%).

Moeders kunnen vooral een knutselwerkje verwachten van kinderen in de leeftijds 7-9 jaar, want 70% van deze kinderen maakt zelf iets voor Moederdag. Vanaf hun tiende jaar kopen kinderen vaker cadeaus voor Moederdag, waarbij bloemen, beauty producten en chocolade favoriet zijn. Ook vaders geven graag een cadeau (57%), waarbij de bloemen op de eerste plaats staan, gevolgd door beauty producten.

Op de vraag wat moeders het minst leuke cadeau vinden antwoordt 77% van de moeders; electronica. Gelukkig weten vaders dit, want maar liefst 53% van de vaders vindt electronica geen leuk cadeau om te geven. Ook vallen de cadeaubon (31%) en het fotolijstje (29%) minder in de smaak bij moeders.

Warme herinneringen

Moeders blijken weinig tot geen controle te willen hebben over hun Moederdag cadeau, 19% geeft wel hints aan de familie, maar het overgrote deel (66%) zegt nooit een tip te geven over wat ze graag zouden willen krijgen voor Moederdag. Verrassend is wel dat 6% van de moeders in de leeftijd 25-34 haar eigen cadeau koopt. Op Moederdag worden warme herinningen gemaakt want over het algemeen bewaart maar liefst 90% van alle moeders de cadeaus die zij krijgen op Moederdag, soms voor een langere tijd en 54% zelfs voor altijd.

Klik hier voor leuke cadeau inspiratie.

* De representatieve enquête is uitgevoerd onder 1.000 deelnemers; van kinderen in de leeftijd 7-16 jaar en ouders in de leeftijd 25-60 jaar tussen 23 april en 1 mei 2022.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.