Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

jong katje

Jong katje

‘Dagboek van een peuter’. Het leven van een peuter door de ogen van een peuter’ Heeft oma een piemel? Waarom luisteren papa en mama zo slecht, en wat zit er eigenlijk in mama’s bolle buik?  Avonturen, mysteries en hilarische belevenissen uit het leven van een peuter, verteld door de ogen van de peuter zelf. Iedere twee weken delen wij een nieuwe column.

Jong katje

Zo lief en schattig als ze overdag is, zo eng wordt ze ’s avonds.

’s Avonds ga ik vaak een rondje fietsen. Op patrouille door de beurt. Met papa. Of met mama. En soms met allebei. Soms zien we eenden. Of een hele grote kat. Er zijn altijd wel honden. En soms holt er iemand voorbij. Met heel rode wangen. Dat vind ik grappig. Als ik zo iemand zie, wil ik nóg harder fietsen. Het eindpunt is meestal het huis van Myla. Van Myla mijn vriendin.

Myla

Maar het ding is, ’s avonds wordt ze eng. Heel eng. Ik bedoel, ik ga heel blij op weg. Roep haar naam op elke hoek. Rij jolig over de bonkende drempels. Met volle vaart tot aan haar bel. Ik bel aan. Ik klepper flink. Helemaal in mijn element. Dan ineens gebeurt het. De angst slaat toe.

Zodra ze opendoet, wil ik ervandoor. In z’n achteruit. Zo hard ik kan terug naar de vijver. Over de brug met het zwarte acqua, terug naar mijn warme huis. Maar dat vinden papa en mama niet goed. Die zeggen dat dat niet lief is. Myla wil dan zwaaien. Aan me zitten. Handje kusje noem maar op. Haar moeder tilt haar altijd op. Het is koud en als ik kom heeft zij geen jas.

Myla doet niet aan sokken. Van haar mama mag ze niet zonder sokken en met donker op straat. Dus haar mama houdt haar vast. Nou, en zoals ze daar dan spartelt, in de armen van haar moeder. Ik weet het niet. Ik word er een beetje bang van. Wil ervan in mijn achteruit. Het is of ze je elk moment kan krabben. Zo’n lange kras dwars over je neus. Zo een als papa laatst had van Sky. Daarom vindt papa katten stom.

Ja, dat is het. ’s Avonds wordt Myla een katje. Zo’n schattig, zacht katje. Met hele scherpe nagels. Vlijmscherp. Best wel leuk, maar ook best eng. Net als ‘bumpeebumpen’. Dat was laatst op tv.

Tekst: Liza Rebecca van der Peijl | Beeld Pexels.com

 

Lees hier de eerdere column van “Dagboek van een peuter”

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.