Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Babygebaren

Je ‘praat’ al vanaf 6 maanden met je baby met babygebaren

Wijzen, jengelen of huilen. Dat zijn de drie opties voor je baby om iets duidelijk te maken. En dan maar hopen dat wij hem begrijpen. Iedereen weet dat dit gebeurt met vallen en opstaan. Met Babygebaren geef je hele jonge kinderen de tools in handen om al voor het spreken van de eerste woorden met je te communiceren.

Je ‘praat’ al vanaf 6 maanden met je baby met babygebaren

Babygebaren

Babygebaren zijn een geweldige manier om al vroeg met je kleintje te communiceren. De gebaren stimuleren het onderlinge contact, zorgen voor wederzijds begrip tussen ouder en kind én voorkomen hierdoor een hoop frustratie en huilbuien bij je kleintje. Daarnaast zijn gebaren eenvoudig te leren en vooral heel erg leuk.

Maar wat zijn Babygebaren? Het zijn eenvoudige handbewegingen die je gebruikt ter ondersteuning van je gesproken woorden. Je zegt bijvoorbeeld: “Wil je nog meer drinken?” en ondersteunt hierbij het woordje meer met een simpel gebaar.

Je baby geniet ervan om in contact te zijn. Lichaamscontact, oogcontact, een glimlach – dat zijn je baby’s manieren om met je te communiceren. Contact via gebaren voegt hier een dimensie aan toe. Je baby is niet alleen in contact met je maar kan zichzelf uiten en ervaart jouw begrip en aandacht. Dat geeft een werkelijke boost voor de ontwikkeling van zelfvertrouwen!

Babygebaren

Al vanaf 4 maanden is je baby in staat om gebaren te begrijpen en vanaf een maand of 6 kan hij de gebaren zelfstandig gebruiken. Ter vergelijking: eerste gesproken woorden ontstaan rond een leeftijd van 12 -18 maanden. Een baby dat gebaren leert kan vaak al maanden voor het spreken van de eerste woorden met een klein gebaar aangeven wat hij wil.

Gebaren met een horend kind is heel normaal en ik durf te zeggen dat iedereen het één of ander gebaar gebruikt met zijn kind. Denk bijvoorbeeld aan het zwaaien naar visite, het dichthouden van je ogen bij kiekeboe spelen of een handbeweging om aan te geven dat het eten lekker is. Het zijn allemaal natuurlijke gebaren die we automatisch in onze communicatie gebruiken. Met Babygebaren voeg je doelgerichte gebaren toe en communiceer je nog eerder en nog meer met je kindje.

“De Gebarendoodle”

Babygebaren zijn eenvoudig te leren. Om te onderzoeken of deze mooie communicatievorm past bij jou en je kind hoef je geen tijdsintensieve en dure cursus te volgen. Met het boek “De Gebarendoodle” leer je de belangrijkste basisgebaren voor het eerste jaar heel eenvoudig binnen enkele minuten. De duidelijke illustraties zijn voorzien van een stap-voor-stap handleiding. Je leert de gebaren gegarandeerd goed aan. Het boek is zo vormgegeven dat het ook met het iets oudere kind bekeken kan worden.

Het boek is verkrijgbaar via de bekende (online) verkoopkanalen en via de website www.gebarendoodle.nl. Bij een bestelling via de website ontvang je gratis een poster van de gebaren uit het boek. Dat fleurt de kamer op en helpt je om de gebaren te onthouden.

Gebaren zijn voor iedereen – ook voor jou en je kind.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Gebarendoodle.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.