Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
jammer mama te groot

Jammer mama, te groot

‘Dagboek van een peuter. Het leven van een peuter door de ogen van een peuter’ Heeft oma een piemel? Waarom luisteren papa en mama zo slecht, en wat zit er eigenlijk in mama’s bolle buik?  Avonturen, mysteries en hilarische belevenissen uit het leven van een peuter, verteld door de ogen van de peuter zelf. Iedere twee weken delen wij een nieuwe column.

Jammer mama, te groot

Vandaag hadden we een discussie. Dat is als mama niet goed luistert. Of papa, dat kan ook. Als ze niet goed luisteren en het anders vinden dan ik. Dan heb je een discussie. Dat vinden ze stom. Grote mensen. Mij kan het niet zoveel schelen. Ik heb nou eenmaal gelijk. Met of zonder discussie. Vandaag ging het over groot of klein.

We waren bij een grote speeltuin in het bos. Ik, mama, Myla, de papa van Myla en de mama van Myla. Mijn papa was er niet, die zat weer eens boven de wolken. We schepten met zand en wiebelden over de brug. Toen ineens zag ik het. Áchter de brug, liep een paadje. Een heel spannend paadje, tussen twee grote heuvels. Het paadje liep door een soort kuil. Een soort ‘ravijn’ noemde Myla’s papa het. Nou, daar wilde ik wel heen. Met hem. Met hem alleen. Even geen meiden. Geen Myla, geen mama van Myla en ook geen mama. Toen begon het.

De discussie

De discussie. Mama vond dat ik niet gezellig deed. Wilde ook mee. We waren toch samen – en meer van dat soort. Mama was te groot om mee te gaan, zei ik. Op ontdekkingstocht. Ik wilde gewoon met Myla’s papa en daarmee uit. Hij stond al klaar. Konden de meiden lekker theeleuten ofzo. Even mannen onder elkaar. Papa had ook mee gemogen, maar ja, die was er niet.

Mama zei dat Myla’s papa toch even groot is als zij. Nou, dat kan wezen maar had er echt niks mee van doen. Ik ben soms ‘te klein’, nou, zij is soms ‘te groot’. Ze zegt zelf vaak dat ze te groot is om het klimhuisje in te klimmen. Of van de glijbaan te glijden of zo. Nou, ze was ook te groot voor dit avontuur. Dat vond ze ‘niet logisch’.

Tsja. Je kunt niet pretenderen dat het leven altijd maar logisch is. Punt uit.

 

Tekst: Liza Rebecca van der Peijl | Beeld Pexels.com

 

Wil je ook de andere columns lezen van ‘Dagboek van een peuter? Dat kan hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.