Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Hoe

Hoe kan je buiten spelen stimuleren?

Het is bijna lente, op het moment is het al heerlijk zonnig weer. De weersvoorspellingen verwachten dat de lente warmer wordt dan normaal, met nadruk op april en mei. Tijd om het buitenspelen met je kind (eren) te stimuleren. Maar hoe kan je buiten spelen stimuleren? Wij vertellen je er meer over…

Regelmatig buitenspelen is belangrijk voor kinderen, dat weten we allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat kinderen meer bewegen en vaker naar buiten gaan om te spelen, in plaats van dat gehang binnen?

Kinderen leven op het moment in een wereld waarin ze vaak worden verleid tot ongezond eten en niet altijd worden uitgedaagd om voldoende te bewegen. Zelf kunnen ze daar niet altijd iets aan doen. Rennen, springen, graven in het zand… Buitenspelen is niet alleen goed voor kinderen vanwege de frisse lucht en hun gezondheid. Ook zullen ze een betere weerstand opbouwen en in conditie blijven, maar er zijn nog veel meer redenen te benoemen.

Een basisschool kan helpen om op jonge leeftijd gezonde, sportieve en actieve leefstijl aan te leren. Bewegen is niet alleen leuk en goed voor de gezondheid, maar kan kinderen ook helpen zich beter te focussen.

Hoe kan je buiten spelen stimuleren?

Maar hoe kunnen ouders een steentje bijdragen om kinderen meer buiten te laten spelen? Het kan soms best moeilijk zijn om kinderen naar buiten te krijgen, maar je kunt ze wel stimuleren. Ga bijvoorbeeld na welke spelletjes jezelf vroeger speelde. Laat kinderen kennis maken met de ‘buitenspellen van vroeger’. Of ga een rondje in de wijk, langs alle speeltuintjes in de buurt.

Tegenwoordig kunnen kinderen op heel veel verschillende manieren buiten spelen, op Buitenspeelgoed.nl hebben ze een uitgebreid assortiment met genoeg keuze voor buitenspeelgoed voor in de tuin. Hun buitenspeelgoed assortiment bestaat uit: houten zandbakken, houten speelhuisjes, speeltoestellen, schommels, voetbaldoelen en nog veel meer.

Maak er een mooie lente van!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.