Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

5x de leukste tips tijdens de herfstvakantie

‘Ik verveel me!’ Hoor jij deze zin ook vijftig keer per dag in de herfstvakantie? Het is ook wel logisch. Een hele week vrij, rotweer buiten en alle indoor speeltuinen zijn propvol. Tijd dus voor een lijstje met tips om de verveling tegen te gaan. Dit zijn de leukste activiteiten om met je kinderen te ondernemen in de herfstvakantie.

Speel voor mode-ontwerper

Wat is er nou leuker dan zelf kleding ontwerpen? Je kan aan de slag met een oud shirt en een paar textielstiften, maar je kan het ook nog professioneler aanpakken. Maak een mooi ontwerp op de computer en laat het door een drukbedrijf op een trui of shirt drukken. Wedden dat jouw kind de blits maakt als hij weer terug naar school gaat?

Lekker knutselen

Wat is er nou leuker dan samen knutselen aan de keukentafel terwijl het buiten regent? Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Van Halloween-lantaarns tot poppenkast, als jullie het maar leuk hebben. Ook leuk: span een groot papier op tafel, maak het nat met een spons en doe vervolgens een beetje verf op de spons. Zo maak je heel eenvoudig een mooi kunstwerk.

Naar de bioscoop

Een leuke film kijken vrolijkt iedereen op. Het is toch heel anders om met een grote bak popcorn weg te zakken in het pluche dan om thuis Netflix te kijken. Bonustip: veel bioscopen bieden ook speciale voorstellingen aan voor kleuters en peuters. Het licht gaat dan niet helemaal uit en het geluid staat een stuk zachter. Op die manier kunnen ook de kleinsten genieten van een mooie film, zonder compleet overdonderd te raken.

Samen koken

Als je kind al iets ouder is (boven de 6), kan je de herfstvakantie mooi aangrijpen om hem iets over het huishouden te leren. Kies samen een lekker recept uit en voer alle nodige stappen uit. Boodschappen doen, voorbereiden, koken en natuurlijk opeten. Zelfgemaakte gerechten smaken tenslotte extra lekker, zeker als het de eerste keer is dat je zelf in de keuken mag staan.

Pyjamafort

Haal alle dekens en kussens naar de woonkamer en bouw een groot fort. Trek vervolgens je warmste en zachtste pyjama aan en verstop je voor het hondenweer buiten. Met de laptop of de tablet heb je een eigen filmscherm. Vergeet ook niet om een paar snacks mee te nemen in jullie fort. Dan hoeven jullie er de rest van de dag niet meer uit. Veel plezier!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.