Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Geen zorgen

Geen zorgen voor later; top 3 investeringen voor je kind

De tijd dat het slim leek om maandelijks geld op een spaarrekening te zetten voor je kind is toch echt wel voorbij. De rente op spaargeld is enorm laag en de inflatie daarentegen zeer hoog. Natuurlijk is een appeltje voor de dorst op je bankrekening altijd verstandig, maar om jouw kind een financiële stabiele toekomst te bieden is het slim om ook naar alternatieven te kijken. Hier drie investeringsmogelijkheden waar je kleine zeker profijt van gaat hebben.

Tip 1: Dat komt vast goed

Het lijkt op dit moment misschien niet de meest logische stap, maar toch is het nog steeds een veilige investering; Vastgoed. Overal horen we dat de huizenmarkt momenteel nogal oververhit is maar er zijn altijd nog buitenkansjes te vinden.

Niet genoeg geld of overwaarde op je huidige huis om een volwaardig huis te kopen? Wat dacht je dan van investeren in een garagebox of bedrijfsunit. Ook dit kan interessant zijn. Zeker wanneer jij besluit dit voorlopig te verhuren en daarnaast af te lossen. Op die manier creëer je vermogen voor de toekomst van jouw junior.

Ook het versneld aflossen van je eigen hypotheek kan een slimme keuze zijn, dit hangt natuurlijk wel af van het percentage aan rente wat je maandelijks betaalt. Hoe sneller jij aflost, hoe sneller je maandelijkse lasten dalen, hoe sneller jij weer kunt aflossen.

En bang dat je nu te duur een huis koopt? Kijk dan eens naar de ontwikkeling van de vastgoedprijzen in de afgelopen decennia. Soms een kleine dip, maar tegen de tijd dat jouw kleine volwassen is, zijn de prijzen ongetwijfeld gestegen.

Tip 2: Denk cryptisch maar ook kritisch

Investeren in crypto is een blijvertje. Waar voorheen nog wel eens gedacht werd dat het een hype was, kunnen we inmiddels concluderen dat dit niet het geval is.

Met de populariteit van crypto zijn de opties ook toegenomen, er zijn tegenwoordig zeer veel cryptomunten op de markt. Wanneer je besluit dat crypto kopen jouw volgende investering voor je mini-me wordt, doe dan wel goed je huiswerk.

Nog weinig ervaring met investeren in crypto? Laat je dit niet weerhouden maar ga voor een vertrouwde optie zoals Bitcoin. Het was de allereerste cryptomunt en blijkt door de jaren heen een betrouwbare optie. Hij fluctueert wel, maar kijk ook hier naar de lange termijn.

Geen zorgen

Tip 3: Vertrouwd goud, uit de kunst, neem een borrel

Naast bovenstaande opties raden wij je aan om eens te kijken naar investeringsopties waar je verstand en/of interesse in hebt. In tijden van financiële zekerheid en crisis blijkt dat investeren in goud altijd een betrouwbare optie is gebleken.

Maar ook kunst en whisky zijn waardevaste producten. Zelfs de aankoop van een designertas kan zich uiteindelijk zeer gunstig uitbetalen.

Ga bij al deze investeringen af op je eigen kennis en ervaring. Combineer dit met mensen om je heen die hier ook verstand van hebben en dan is de kans van slagen groot.

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren is onze conclusie. Het is vooral een kwestie van je ogen en oren goed open houden en je huiswerk doen. Het geld simpelweg in een oude sok op zolder verstoppen óf op je spaarrekening stallen is niet (meer) de slimste keuze om jouw kind financieel op weg te helpen. Denk out of the box maar blijf daarbij ook bij jezelf.

En nog een laatste tip: Kansen spreiden is altijd verstandig!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.