Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Een baby

Een baby op komst? Bezoek de negenmaandenbeurs! * GESLOTEN*

Een baby op komst! Het gevoel van vreugde gaat gepaard met onwetendheid en een overweldigend gevoel van keuzes. Wat zijn de beste producten voor de nieuwe baby? Speelt duurzaamheid een rol en wat doet de newborn met de gezinssituatie? Naast het beantwoorden van deze vragen worden er op de beursvloer tevens onderzoeksresultaten gedeeld, die de staat van het Nederlandse gezin weergeven. De Negenmaandenbeurs wordt op woensdag 11 mei geopend door het babyvoedingsmerk Mama Deli. In samenwerking met de zwangere Naomi van As, moeder en voormalig top-hockeyster, en duurt tot en met zaterdag 14 mei in RAI Amsterdam.

Een baby op komst? Bezoek de negenmaandenbeurs!

Tijdens de lockdown(s) hebben social media en zoekmachines ongetwijfeld uitkomst geboden met het samenstellen van de baby uitzetlijst voor zwangeren en kersverse ouders. Dit jaar kunnen (aanstaande) ouders weer alles met eigen ogen bekijken en uitproberen. Vier dagen lang ervaren zij 250 merken en de allernieuwste innovaties, allemaal onder één dak. Op het event zijn eveneens vele experts aanwezig en bezoekers treffen daarnaast onder meer een kinderwagen- en bakfiets testparcours. Een stand waar 3D & 4D echo’s worden gemaakt en natuurlijk de producten van de jaarlijkse Baby Innovation Award. Het programma wordt afgewisseld met masterclasses, workshops en speeddates met deskundigen. Mariëlle Smit met haar vriesverse babyvoedingsmerk Mama Deli verzorgt de officiële opening waarin de zwangere Naomi van As het startsignaal geeft voor een ludieke baby kruiprace, waar de kleinste topatleten in actie komen.

De Staat van het Gezin & Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

Op de beursvloer komen onderzoek en wetenschap samen. De Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje hecht belang aan een goede start voor de jongste telgen in het gezin. Professor Dr. Tessa J. Roseboom van Het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC geeft een kijkje tijdens de opening achter de schermen van dit wetenschappelijke vraagstuk. Op 15 mei is het de Internationale Dag van het Gezin. Tijdens de Negenmaandenbeurs wordt hier aandacht voor gevraagd door de Stichting voor Werkende Ouders. Minister Van Gennip is uitgenodigd om het onderzoek ‘Staat van het Gezin’ te bespreken met aanwezige ouders. Hoe gaat het met Nederlandse gezinnen. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Doet Den Haag voldoende? De organisaties presenteren de eerste bevindingen van de Nederlandse Staat van het Gezin.

Een baby

Trends: gemak en duurzaamheid

De nieuwe generatie ouders, Millenials en Gen Z, is gericht op gemak en kan niet zonder internet en technologie. Technologie is booming. We kennen fintech, agritech en nu is het tijd voor babytech. Vandaag de dag zijn er talloze babytech producten, gadgets, apps en diensten beschikbaar. “De vraag naar deze producten is sterker dan ooit,” zegt Danielle Meester, Event Director van de Negenmaandenbeurs. “Millenials en Gen Z leunen op het comfort van tech-oplossingen bij het toevoegen van een nieuw lid aan hun gezin en dat zien we terug op de Negenmaandenbeurs. Er is een opmars binnen het productaanbod Digitalisering & Babytech.”

Duurzaamheid is de tweede trend. De nieuwe generatie ouders is milieubewust en vastberaden het tij te keren. Op de beurs is dit terug te zien door gebruik van 100% recycled plastic en andere materialen. Productie binnen Europa of zelfs op eigen bodem en energiebesparende producten, zoals een babybadje dat opvouwbaar is en maar de helft van het water nodig heeft door het nieuwe ontwerp. Ook de wasbare luiers springen eruit. Voorheen stond er maar één aanbieder op de beurs, dit jaar zijn het er vier. Meer informatie is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl.

Bekijk hier meer winacties!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.