Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort

Op uitnodiging vertrok Flory met haar gezin naar DierenPark Amersfoort waar ze de wondere wereld van de dieren eens goed van dichtbij gingen bekijken.

Dierenpark Amersfoort Poep & ZOO

Bij aankomst krijgen we een speurtocht waar een luchtje aan zit. Met Poep & ZOO stap je in de poep-wereld van de dieren en beleef je een spetterend dagje uit. We volgen de aanwijzingen en leren, voelen en ruiken van alles over dierenpoep. De meiden huppelen vrolijk in de rondte en eindigen beide met een papieren certificaat gemaakt van olifantenpoep.

Een park vol natuur

De meiden hebben zo ontzettend fanatiek meegedaan met de speurtocht dat we bijna niks gezien hebben. We besluiten terug te lopen naar de ingang en het hele park opnieuw te bekijken. Samen klimmen we door de dierenverblijven heen en vinden interactie met de otters. Met een waterig zonnetje in de rug wandelen we door prachtige bossen en de meiden vinden overal ‘geheime’ plekjes om de dieren nog beter te bekijken.

Dierenpark Amersfoort Het is voorjaar

We komen bij de bavianen, een prachtig stuk waar je langs kunt lopen. Wij besluiten deze vrolijke dieren eens van bovenaf te bekijken. Het is voorjaar en er zijn al behoorlijk wat kleine ondeugende bavianen en hun mama’s hebben hun handen vol. Het is een vrolijke bedoeling waar we met z’n vieren een beetje in wegdromen, we hadden hier wel uren kunnen kijken.

Dinobos

We volgen de looproute en belanden in het Dinobos, een bos vol levensgrote dinosaurussen. De grootte van de nagemaakte dieren maakt behoorlijk indruk op de meiden en de schieten van links naar rechts om geen dino te missen. Wij wandelen er rustig doorheen en genieten van hun vrolijke snoetjes.

Speeltuinen

Al een paar keer hebben we nee gezegd, maar iedere speeltuin willen de meiden spelen. Wij lusten wel een kopje koffie en dat geeft de meiden de gelegenheid om te klimmen en glijden, na een half uurtje willen wij graag verder. De meiden denken hier anders over en we geven ze de tijd, tenslotte hebben we geen haast.

Dierenpark Amersfoort Wat een dieren

Wanneer we eindelijk teruglopen komen we langs een Savanne waar verschillende dieren in harmonie leven. De meeste indruk maakt de giraffe maar ook de zebra valt bij de meiden in de smaak. Bij het leeuwenverblijf genieten we van de serene rust die er hangt en we doen nog wat speeltoestellen aan.

Als we alles gezien hebben en bij de uitgang staan schrikken de meiden, ze hadden niet in de gaten wat we weg zouden gaan. Het verdriet maakt snel plaatst voor een glimlach wanneer we ze meenemen voor een souvenir. Met lachende snoetjes stappen we weer in de auto op weg naar huis.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met DierenPark Amersfoort

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine! 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.