Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

De ouderbijdrage is vrijwillig!

De Inspectie van het Onderwijs gaat meer controleren of scholen zich houden aan de aangepaste wet over de vrijwillige ouderbijdrage. Er mag door scholen wel gevraagd worden om een bijdrage. Wanneer de ouders deze bedragen niet betalen, mogen scholen deze kinderen niet uitsluiten van activiteiten.

Onderzoek

Helaas is gebleken dat nog niet alle scholen zich houden aan de gewijzigde wet. Dit blijkt uit een gepubliceerd onderzoek van Leergeld Nederland onder lokale stichtingen.

Vanaf het begin van dit schooljaar mogen scholen leerlingen niet meer uitsluiten van activiteiten. Scholen die deze nieuwe regel toch overtreden, riskeren opschorting en inhouding van de rijksbekostigings.

Situaties

Eerder mochten scholen kinderen uitsluiten als de ouderbijdrage niet was betaald. Dit kon door bijvoorbeeld het aanbieden van een kosteloos alternatiefs in school. We kennen deze schrijnende situaties vast nog wel van onze eigen kindertijd. Kinderen die op school blijven terwijl de andere klasgenootjes op schoolreisje gaan. Gelukkig mag dit niet meer gebeuren. Scholen mogen de bijdrage vragen, als deze niet wordt voldaan door de ouders zijn hier geen gevolgen.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.