Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

De dierentuin

De dierentuin: 11x het leukste dagje uit voor jou en je kids

Bijna alle kinderen houden van dieren. Een tripje naar de dierentuin is dan ook een ideaal uitje om met de kids te ondernemen. Lekker samen naar de aapjes en de grote olifanten kijken. Wij zetten onze 11 favoriete dierentuinen in Nederland voor je op een rijtje.

Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Ouwehands Dierenpark is de enige dierentuin in Nederland waar je reuzenpanda’s kan bewonderen. Verder is er een enorme binnenspeeltuin, RavotAapia. Hier kunnen de kids zich helemaal uitleven, terwijl jij rustig met een kopje koffie op het terras zit. Ook voor de allerkleinsten is er plezier te beleven, zoals zandbakken en water om mee te kliederen.

Een dagje Ouwehands Dierenpark kost je €26,50 per persoon. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar tel je €24 neer.

Dierentuin Ouwehands dierenpark

Dierentuin Artis in Amsterdam

In onze hoofdstad vind je de oudste dierentuin van Nederland: Artis. Behalve de dieren die je in een dierenpark verwacht, kan je hier ook bacteriën bekijken. Micropia is namelijk het enige microbenmuseum ter wereld. Super leerzaam, en lekker interactief, dus de kinderen zullen zich niet vervelen.

Een kaartje voor Artis kost je €25. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen van 3-12 jaar kosten €21.

Dierentuin Artis

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Altijd al eens onder de zee door willen lopen, terwijl de haaien boven je hoofd cirkelen? In Diergaarde Blijdorp kan je in het Oceanium allerlei dieren onder water bekijken. Natuurlijk zijn er verder in het park ook olifanten, leeuwen en vele andere wilde dieren te bekijken.

Voor je toegangskaartje betaal je €24,50. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen van 3 t/m 12 jaar betalen €20. Als je het online koopt krijg je €1,- korting.

Dierentuin Diergaarde Blijdorp

De Apenheul in Apeldoorn

Hou je tas goed dicht, want in de Apenheul klimmen de kleine aapjes zo op je schouder. Dit dierenpark focust zich vooral op apen. Allerlei verschillende soorten zijn te bekijken. Sommige lopen zelfs vrij rond. Natuurlijk kunnen de kids ook lekker klimmen en klauteren in de speeltuinen.

Als volwassene betaal je vanaf €16,50 voor je kaartje. Een kind van 3 t/m 12 kost vanaf €13,50.  Kinderen t/m 2 jaar hoeven niet te betalen.

Dierentuin Apenheul

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Voor veel mensen staat het op de bucketlist: op safari gaan en de Big 5 spotten. Om alvast te oefenen kan je in eigen land op safari, namelijk bij Safaripark Beekse Bergen. Je kan varen, rijden of wandelen tussen de wilde dieren. De kids kunnen los in Speelland. Ook kan je overnachten in het park.

Een entreekaartje kost €27 voor bezoekers vanaf 10 jaar. Kinderen onder de 10 mogen voor €24 naar binnen. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis. Online krijg je €2,50 korting.

Dierentuin Beekse Bergen

Burgers’ Zoo in Arnhem

Ook in Burgers’ Zoo kan je op safari over een vlakte die lijkt op Oost-Afrika. Je kan hier allerlei grote katten spotten. Daarnaast kan je op pad door de jungle van Zuid-Amerika, waar je een grote vlindertempel kan bezoeken. Wedden dat je kinderen helemaal gefascineerd zijn door die kleurenpracht?

Volwassenen tellen €24,50 neer voor een toegangskaartje. Een kinderkaartje kost voor kinderen tussen 4 en 9 jaar €22. Kinderen t/m 3 jaar hoeven niet te betalen.

Dierentuin Burgers Zoo

Avifauna in Alphen aan den Rijn

Als jouw kinderen dol zijn op vogels, dan zit je goed bij Avifauna. Je vindt hier allerlei soorten vogels, maar ook wat andere dieren, zoals aapjes. Daarnaast is er een speeltuin met een megahoge glijbaan. Als je van varen houdt, kan je een rondvaart maken door het gebied rondom het park.

Bezoekers vanaf 3 jaar betalen doordeweeks €4,50 en in het weekend €9 voor de entree.  Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Dierentuin Avifauna

Dierenrijk in Nuenen

Dierenrijk wordt door velen genoemd als de meest kindvriendelijke dierentuin in Nederland. Het park is niet al te groot, dus ook met kleine kinderen kan je rustig alles bekijken. Verder zijn er gave speeltuinen, waar de kinderen lekker los kunnen gaan.

Een dagje Dierenrijk kost je €19,50. Kinderen t/m 2 jaar gaan gratis mee naar binnen.

Dierentuin Dierenrijk

Wildlands in Emmen

Wildlands is niet alleen een dierentuin, het is ook een attractiepark. Behalve dieren, kunnen jullie dus een flinke dosis adrenaline vinden. Het park is onlangs helemaal verbouwd, zodat de dierenverblijven nu heel goed lijken op de natuurlijke omgeving van de dieren.

Een kaartje voor volwassenen kost €25. Kinderen onder de 10 jaar betalen €23. Als je online koopt krijg je €1 korting voor kinderen onder de 10 jaar en €2,50 korting voor volwassenen. Kinderen t/m 2 jaar hoeven niet te betalen.

Dierentuin Wildlands

Dierenpark Amersfoort

In Dierenpark Amersfoort vind je alle dieren, zelfs dinosauriërs ontbreken niet! Ook zijn er drie enorme speeltuinen, waar je kids al hun energie kwijt kunnen. Jij kan ondertussen genieten van alle pracht en praal in de Japanse tuin.

Je bent €26 kwijt voor een entreekaartje voor het dierenpark. Kinderen onder de 13 kosten €23. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee de dierentuin in. Bestel je de tickets online, dan krijg je €1,50 korting.

Dierentuin Dierenpark Amersfoort

Dolfinarium Harderwijk

Wil je eens iets anders dan een ‘standaard’ dierentuin? In Dolfinarium Harderwijk kan je spectaculaire shows bekijken van dolfijnen, zeeleeuwen en andere waterdieren. Het dolfinarium heeft daarnaast een eigen strand, waar je heerlijk in het zand kan spelen of relaxen.

Volwassenen zijn voor een dagje Dolfinarium Harderwijk €28,50 kwijt. Kinderen van 3 tot 11 betalen €25. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis het dolfinarium in. Bestel je de tickets online, dan betaal je €19,95.

Dierentuin Dolfinarium Harderwijk

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.