Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
De herfst

De herfst is het beste seizoen om te leren

Nu de zomer dan toch echt voorbij is en de herfst officieel is aangebroken, is deze verandering van seizoen voor veel mensen soms toch even wennen. Maar ondanks dat de temperatuur zakt, het eerder donker wordt en de dagen korter lijken te worden, zit er aan dit kleurrijke seizoen ook een groot voordeel: uit verschillende studies blijkt namelijk dat de herfst het beste seizoen is om te leren.

De herfst is het beste seizoen om te leren

Volgens onderzoekers is de belangrijkste reden hiervan dat de niveaus van bepaalde chemische stoffen die door de hersenen worden afgegeven, zoals serotonine en sommige hersen eiwitten die invloed hebben op iemands studiegedrag, mee variëren met de seizoenen. En het goede nieuws is dus dat deze blijken te pieken in de herfst. Komt dat even goed uit!

Met die reden heeft online bijles aanbieder GoStudent een aantal tips voor je op een rij gezet, zodat jij en je kroost, tijdens de herfst zo goed mogelijk kunnen blijven leren. Uiteraard op een leuke manier en onderwijl gebruik makend van dit mooie seizoen.

Maak optimaal gebruik van het daglicht

We weten allemaal dat het krijgen van voldoende daglicht voordelen met zich meebrengt. Daglicht en zonlicht produceren vitamine D, wat naast vele andere dingen, je stemming kan verbeteren en je bloeddruk kan verlagen. Het is daarom van cruciaal belang dat jij en je kind overdag regelmatig naar buiten gaan. Eventueel kan je je dagelijkse routine op het korter worden van de dagen aanpassen. Kinderen studeren het best aan het eind van de ochtend en aan het begin van de middag, dus als ze de kans krijgen om deze tijd te gebruiken, zou dat geweldig zijn. Normaal gesproken gaan de meeste kinderen gedurende de dag naar school, dus tijdens schoolperiodes is het dan het beste om je kind direct na schooltijd zijn of haar huiswerk te laten maken. Zo voorkom je dat ze ‘s avonds laat nog gaan studeren wat een negatief effect kan hebben op hun slaaproutine.

Vergeet niet te bewegen en regelmatig een frisse neus te halen

Zodra de temperatuur daalt en de dagen korter worden, is er niets zo verleidelijk voor jou en je kind om gezellig samen op de bank te kruipen en naar een goede film te kijken. Maar voldoende frisse lucht is belangrijk om je energieniveau op peil te houden, wat je kind nodig heeft om op school te kunnen presteren. Hoewel het misschien winderig en regenachtig is, kun je ook de voordelen en schoonheid die de natuur te bieden heeft ontdekken wanneer de herfst zijn intrede doet. Een wandeling door het park of het bos kan rond deze tijd van het jaar betoverend zijn en achteraf de moeite waard.

Ga creatief aan de slag en maak gebruik van de steeds veranderende natuur

Tijdens de herfst zit de natuur vol prachtige materialen. Bladeren, eikels, dennenappels, kastanjes en takjes: natuurlijker kan het niet en al deze materialen lenen zich uitstekend om samen met je kleintje kunstwerken mee te maken. Dus trek die laarzen aan, pak een tas en trek het bos of park in!

Lees een boek

Er zijn veel manieren om je lees-en taalvaardigheid te verbeteren, maar een boek lezen is waarschijnlijk één van de meest ontspannende opties. En ook nog steeds een hele populaire. Volgens het GoStudent onderwijs rapport lezen Nederlandse kinderen gemiddeld 16 boeken per jaar en staan we hiermee op een 2de plek van landen waar het meest gelezen wordt. Lezen geeft je de mogelijkheid om te verdwalen in een andere wereld en de wereld om je heen te vergeten. Maar tegelijkertijd biedt het je ook de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met GoStudent. 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.