Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kinderkamer

De beste tips voor het goedkoop inrichten van de kinderkamer

Ga je binnenkort de kinderkamer inrichten? Dat is natuurlijk een leuke klus, maar het vergt ook wel wat voorbereiding. Qua prijs kun je hiermee alle kanten op, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om hier veel geld aan uit te geven, maar dit hoeft niet. Wil je de kinderkamer mooi, maar goedkoop inrichten? Dan is het goed om te weten hoe je dit kunt aanpakken. Wij zetten wat handige tips op een rij ter inspiratie!

De beste tips voor het goedkoop inrichten van de kinderkamer

Koop tweedehands

Een goede manier om je kinderkamer goedkoper in te richten, is door voor tweedehands spullen te kijken. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg tweedehands meubels te vinden waar je voor kunt kiezen. Er zijn fysieke winkels die dit aanbieden, maar ook online wordt het aanbod aan tweedehands spullen steeds groter. Het kan dan ook geen kwaad om hiernaar te kijken als je graag niet al te veel geld wilt uitgeven aan de kinderkamer. Probeer wel te kiezen voor spullen die nog in een goede staat verkeren, zodat je ze niet binnen no time alweer hoeft te vervangen. Sommige tweedehands meubels zijn nog prima een aantal jaar te gebruiken, terwijl je er dan een stuk minder geld aan uitgeeft in vergelijking met nieuwe meubels.

Ga zelf aan de slag met het maken van meubels

Heb jij zelf twee rechterhanden of je partner? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het maken van meubels. Het vergt dan wel wat tijd en moeite, maar het is wel een goede manier om geld te besparen op de kinderkamer. Er zijn veel meubels prima om zelf te maken en al helemaal als je handig bent in klussen. Bovendien zijn er online talloze handleidingen en tutorials te vinden die jou hierbij op weg kunnen helpen.

Of je nu een kinderstoel of kastje zelf maakt: het kan je een hoop geld besparen. Het enige wat je nodig hebt, is goed materiaal en het juiste gereedschap. Denk bij goed basisgereedschap in ieder geval aan bijvoorbeeld een boormachine, schuurmachine, hamer, schroevendraaier, schroeven, bouten en moeren, waterpas, stanleymes en rolmaat. Als je op zoek bent naar gereedschap van goede kwaliteit, dan is het gereedschap bij mastertools.nl een aanrader.

Gebruik tijdloze kleuren

Als je jouw kinderkamer goedkoop in wilt richten, is het een aanrader om te kiezen voor tijdloze kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vloer, de muren en de meubels. Wanneer je deze kiest in tijdloze kleuren, zorg je ervoor dat het langer mee kan gaan. Door deze kleuren raak je minder snel verveeld, waardoor je het ook niet over een korte tijd alweer wilt veranderen. Bij tijdloze kleuren voor de kinderkamer kun je bijvoorbeeld denken aan wit, zwart, grijs, groen of blauw. Met tijdloze kleuren investeer je in een kinderkamer voor de lange termijn, waardoor je geld in je zak kunt houden.

Budget shoppen

Wat je kunt doen om niet al te veel geld te spenderen aan de kinderkamer, is budget shoppen. Er zijn genoeg spullen voor de kinderkamer te koop die helemaal niet zo duur zijn. Om budget te kunnen shoppen, is het slim om bijvoorbeeld te zoeken naar outletstores. Hier heb je vaak leuke spullen voor een mooie prijs. Als je ervoor kiest om online te shoppen naar spullen voor de kinderkamer, kan het natuurlijk ook geen kwaad om op zoek te gaan naar aanbiedingen en kortingscodes. Al het geld wat je in je zak kunt houden is tenslotte mooi meegenomen!

Het is dus zeker mogelijk om de kinderkamer goedkoper in te richten. Deze tips hierboven kunnen je daar wellicht alvast een eindje mee op weg helpen. Je hoeft dus zeker niet de duurste spullen te kopen voor de inrichting, ook goedkoop kun je een hoop vinden!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine! 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.