Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

trends

Babynamen trends voor 2023

Het blijft bijzonder en toch wel het belangrijkste om te kiezen tijdens je zwangerschap: de naam van jullie kind (eren). Ben je nog op zoek naar inspiratie en benieuwd naar de trends? Dít zijn de babynamen trends voor jongens en meisjes in 2023!

Babynamen trends voor 2023

Nederlandse namen

Babynamen uit Nederland worden steeds vaker aan kinderen gegeven. Daan, Mees en Joep zijn populaire Nederlandse jongensnamen, bij de Nederlandse meisjesnamen zijn dit Saar, Jet en Floor.

Internationale namen

Naast namen uit  Nederland gaan we in 2023 veel babynamen met een internationaal tintje horen. Daarbij kun je denken aan Engelse jongensnamen zoals Jace, Liam en Mason. Of een mooie Italiaanse naam zoals Giulia of Aurora.

Korte, stoere namen

Het is een trend die we al een aantal jaren bij babynamen: de korte, stoere namen. Veel populaire babynamen bestaan uit twee lettergrepen. De korte stoere namen bestaan uit één lettergreep en hebben maximaal drie of vier letters. Korte, stoere meisjesnamen zijn bijvoorbeeld Liz, Puck en Maud. En voor jongens Sam, Vic en Wolf.

Unisexnamen

Tegenwoordig kun je veel babykleding in unisex vinden, maar ook unisex babynamen zijn populair. Unisex namen kunnen zowel voor jongens als voor meisjes gebruikt worden. Ze hebben vaak een stoere klank en worden steeds populairder. Hierbij kun je denken aan Nowi, Benja, Rune of Marley.

Bijbelse namen

Veel populaire namen voor jongens en meisjes zijn Bijbelse namen. De bijbel blijft dan ook een inspiratiebron voor veel toekomstige ouders. Bij jongensnamen kun je denken aan Benjamin, Abel en David. En voor meisjes zijn Loïs, Mara en Chloé.

Jongensnamen die eindigen op een -a

Veel meisjesnamen eindigen op een -a, maar ook bij jongensnamen gaan we dit steeds vaker zien. Babynamen die in 2023 vaker aan jongens gegeven gaan worden zijn bijvoorbeeld Luca, Mika, Reza en Jefta.

Meisjesnamen geïnspireerd op de natuur

Bij het kiezen van een naam kun je je ook laten inspireren door de natuur, vaak zijn dit wel meisjesnamen. Veel meisjesnamen zijn geïnspireerd op bloemen, planten, bomen en kruiden. Voorbeelden van meisjesnamen geïnspireerd door de natuur zijn Rosie, Ivy, Willow en Mint.

Top 10 meisjesnamen 2023

 1. Mila
 2. Emma
 3. Julia
 4. Olivia
 5. Milou
 6. Nora
 7. Anna
 8. Zoë
 9. Sophie
 10. Saar

Top 10 jongensnamen 2023

 1. Noah
 2. Lucas
 3. James
 4. Sem
 5. Daan
 6. Levi
 7. Luca
 8. Finn
 9. Adam
 10. Sam

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.