Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Babynamen

Babynamen trends voor 2022!

Het blijft bijzonder en toch wel het belangrijkste om te kiezen tijdens je zwangerschap: de naam van jullie kind (eren). Ben je nog op zoek naar inspiratie en benieuwd naar de trends? Dít zijn de babynamen trends voor jongens en meisjes in 2022!

Babynamen trends voor 2022!

Korte en krachtige babynamen

Net als in 2021 zullen we ook in 2022 nog steeds veel korte en krachtige babynamen zien. Bij de jongensnamen zullen Noah, Daan en Sem populair worden. Bij de meisjesnamen Sophie, Mila en Julia.

Buitenlandse namen

De Scandinavische naam Finn blijft populair. De Engelse jongensnamen James, Mason, Jack en Jake zullen populair worden. Populaire Scandinavische namen voor een meisje worden Liv en Elin.

Arabische namen

De Arabische naam Zayn zal populair worden. Zayn betekent: schoonheid, genade en Allah is verzoenend. Een bekende Zayn is Zayn Malik, voormalige zanger van One Direction. Bij de meisjes zal Yara een populaire Arabische naam worden. Yara betekent onder andere: sterk, lente, vlinder, prinses en watergodheid.

Unisex namen

Steeds meer mensen willen hun kind een unisex naam geven, dit is echt een opkomende trend voor 2022. Denk aan namen zoals Bobbie, Charli, Dani, Jipp, Jessie, Jaimy, Jace, Joah, Lou, Sam, Bo en Beau.

Jongensnamen met een ij

Bij de jongens zien we een trend in namen met een ‘ij’ zoals Gijs, Stijn, Thijs, Tijn, Thije en Pepijn.

Meisjesnamen eindigend met -a

Bij de meisjes zien we opvallend veel namen eindigen met een -a. De helft van de meisjesnamen in de top 10 eindigt met een -a. Mila, Julia, Emma, Yara en Nora.

Bijbelse namen

Behalve Lucas wordt ook Levi een populaire Bijbelse naam die het goed blijft doen. Net als de jongensnamen Boaz, Adam, Benjamin.

Top 10 populaire jongensnamen voor 2022

1. Noah
2. Daan
3. Sem
4. Luuk
5. Milan
6. Lucas
7. Finn
8. Levi
9. Liam
10. Noud

Top 10 populaire meisjesnamen voor 2022

1. Sophie
2. Mila
3. Julia
4. Tess
5. Milou
6. Emma
7. Yara
8. Evi
9. Nora
10. Lotte

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.