Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

sinterklaas

7 tips om Sinterklaas (nog) beter te handelen

Sinterklaas is weer in het land. Superleuk natuurlijk, maar ook erg spannend voor je kindje. Sommige kinderen hebben moeite om deze spanning goed te kunnen handelen. Met deze tips bereid jij je kind voor om het hele feest op een fijne manier te laten verlopen. 
Tekst: Fela de Wit, Beeld: Unsplash.com

1 Behoudt je dagindeling

Als er niet zo veel veranderd in het leven van een kind, dan weet je kind wat hem te wachten staat. Zorg dat je de gewone dagindeling zoveel mogelijk vasthoudt. Breng je kind rond dezelfde tijd naar bed en gebruik je dagelijkse structuur en rituelen. Dit brengt rust bij je kind en dus ook bij jou.

2 Wees duidelijk

Laat weten op welke dag(en) je kind zijn schoen mag zetten. Om dit visueel te maken kun je bijvoorbeeld een leuke kalender in elkaar knutselen met de dagen waarop het mag. Zo heeft je kind een duidelijk overzicht en kan hij zien wanneer Sinterklaas komt en wat de bijzondere dagen zijn maar bovenal kan hij aftellen naar pakjesavond.

3 Lees en praat erover

Niets is zo leuk om samen gezellig te babbelen met je kleintje. Praat over Sinterklaas en lees boekjes voor over dit onderwerp. Zo gaat de Sinterklaastijd meer leven en wordt alles voorspelbaarder.

4 Plan de dagen niet te vol

Als je zelf onrustig bent, dan kan je kind deze onrust van je overnemen. Een dag of weekend vol met feestjes kan zomaar te druk worden voor je kleine frummel. Kies er eventueel voor om een uitstapje te laten schieten, zodat de andere feestjes nog wel echt leuk blijven.

5 Vertel wat je kind kan verwachten

Sommige kinderen ervaren de druk van Sinterklaas als een knoop in hun maag. Dit omdat ze geen idee hebben wat ze te wachten staat. Vindt je kind verrassingen spannend? Of juist vervelend? Zelf vind je het mysterie er misschien bij horen, maar je kind kan zich rustiger voelen als jij over de cadeautjes vast een tipje van de sluier licht.

6 Niet dwingen of dreigen

Als je kind niet bij Sinterklaas of Piet op schoot wilt, dwing hem dan niet. Sommige kinderen vinden Sinterklaas en/of Pieterbaas heel erg eng en dat geeft niets. Het hoeft niet en het moet wel leuk blijven. Dreig niet dat je kind mee naar Spanje gaat als hij stout is. Al zou Spanje in deze tijd van het jaar toch niet zo’n hele grote straf zijn met het mooie weer, voor je kindje kan het eng klinken.

7 Geef niet teveel cadeautjes

Vooral jongere kinderen zijn vaak onder de indruk van de hoeveelheid cadeau’s. Hoe meer cadeautjes, hoe onrustiger ze worden. Het hoeft ook niet zo uitbundig te zijn. Geef wel ieder kind evenveel, zodat ze allemaal even blij zijn.

 

Lees ook: 6 tips om je auto netjes te houden als je kinderen hebt

Wil jij ook een ervaringsverhaal delen? Mail dan naar redactie@fabulousmama.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.