Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kinderen zitten in opgeruimde auto

6 tips om je auto netjes te houden als je kinderen hebt

Kruimels, speelgoed, lege pakjes drinken en stoffige knuffels… De auto van een moeder ziet er soms meer uit als de gemiddelde vuilnisbak van een kinderdagverblijf dan als een vervoersmiddel. Maar er is hoop: met deze snelle én goedkope tips houd je je auto schoon. Of een stuk schoner. Af en toe de stofzuiger door je auto halen, blijft misschien wel een goed idee.

1. Babydoekjes zijn lifesavers

Je kleine heeft een schone broek nodig? Billendoekjes. Peuter heeft last van wagenziekte en geeft over? Billendoekjes. Je dashboard is stoffig? Billendoekjes. Need we say more? Een pak billendoekjes in je auto is geen overbodige luxe.

2. Bakvormpjes in de bekerhouder

Sommige onderdelen van je auto zijn gewoon gemaakt om stof aan te trekken, hoe vaak je ook schoonmaakt. Leg siliconen bakvormpjes in de bekerhouder tussen de twee voorstoelen en je lost een gedeelte van het probleem op. Je kan er lipbalsem inleggen, muntjes voor het boodschappenwagentje, handcrème, of wat je ook maar wil. Wordt de boel stoffig? Haal het bakvormpje eruit, en je maakt het makkelijk schoon.

3. Schaf een auto-organizer aan

Je kan er van alles in kwijt: van een beker tot een tablet tot viltstiften en boekjes. Hang hem aan een van de voorste stoelen, en je kind heeft onderweg alles wat hij nodig heeft binnen handbereik. Is de reis voorbij? Stop alles weer in de vakken, en klaar is Kees. Zeg maar dag met je handje tegen die rommel in je auto!

4. Zet een prullenbakje in je auto

Je kan een speciaal auto-prullenbakje kopen, maar zo’n plastic doos waar je muesli in bewaart is ook prima. Ze zijn klein, je kan ze dichtdoen (vaarwel vieze geurtjes) en je portemonnee wordt er niet verdrietig van.

5. Gebruik toilettasjes om het dashboardkastje georganiseerd te houden

Dashboardkastjes zijn meestal het afschrikwekkendste onderdeel van je auto. Maak de klep open en je hele hebben en houden valt eruit. Door er een paar toilettassen in te leggen, kan je je dashboardkastje makkelijker opgeruimd houden. Eén voor je autopapieren, één voor je zonnebril, haarelastiekjes en schoonmaakdoekjes en één voor snacks bijvoorbeeld. Zo bewaar je het overzicht over je spullen.

6. Wikkel tape om de schoenen van je kind

Is je auto bezaaid met kruimels en heb je geen zin om te stofzuigen? Wikkel dan tape om de schoen van je kleine, met de plakkant naar beneden. Wedden dat hij het helemaal geweldig vindt om zoveel mogelijk kruimels te verzamelen? Kind blij, jij blij.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.