Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
6 moeders kiezen hun babynamen

6 moeders vertellen over het kiezen van hun babynaam

Het kiezen van een babynaam kan soms knap lastig zijn. Sommigen waren er heel snel uit, anderen deden er wat langer over. Deze moeders vertellen hun verhaal over het kiezen van de naam van hun kleintje. 

6 moeders vertellen over het kiezen hun babynaam

Stephanie (29) uit Epe is samen met Robert (33) en moeder van Nathan (1)

“Na 2 maanden hadden we eigenlijk de naam al gevonden, via een babynamen app. Nathan. We vonden het een hele leuke naam, maar toch blijf je twijfelen. Want misschien is er toch nog een leukere naam? Maar elke keer kwamen we weer terug op Nathan. We wilden graag een tweede naam. Eerst zaten we te denken aan Chris of Kris. Mijn vader heet Christiaan en Robert zijn tweede naam is ook Christiaan. Maar Robert vond dat hij daarmee zijn vader misschien een beetje passeerde. Toen Nathan geboren werd hadden we nog steeds geen tweede naam. Op de derde dag, toen Robert op het punt stond om Nathan aan te geven, kwam ik op een leuke site de naam Jonah tegen. Mijn vader heet Christiaan JOHANNES. En Robert zijn vader JOHANNES Cornelis. Dus wij vonden Jonah een soort hippe verbastering van Johannes. Dus net op tijd konden wij Nathan zijn volledige naam aangeven.”

Samira (28) uit Rotterdam, is samen met Amir (30) en moeder van Anwer (9), Naira (7) en Yosuf (5)

“Anwer betekent lichtgevend, Naira betekent lichtbron. Ik heb de naam gegeven omdat ze nagenoeg dezelfde betekenis hebben. Yosuf is een naam die al generatie op generatie in de familie wordt doorgegeven. Een traditie die ik ben blijven voortzetten.”

Janneke (38) uit Delft, is alleenstaande moeder van Noud (7) en Linsey (5)

“Ik heb altijd iets aparts gewild. Voor Noud waren mijn ex en ik er gelijk uit. In de familie van mijn ex beginnen alle eerste kinderen met de initialen N.C. We kozen voor Noud Cem. Voor Linsey wilde ik juist iets bijzonders. Haar naam kwam voorbij in een Nieuw-Zeelandse serie, en ik was op slag verliefd. Om haar naam iets excentrieker te maken, hebben we ervoor gekozen om de D weg te laten. Veel mensen kennen de naam Lindsey wel, maar de D spreek je toch niet uit, dus waarom zouden we hem dan wel erin zetten?”

Françoise (32) uit Hoofddorp, is samen met Aad  (34) en moeder van Anna (4)

“Ik weet het, Anna is nou niet de meest bijzondere naam die ik ken. En dat was dan ook juist de reden dat ik voor die naam ben gegaan. In de familie van mijn man is het gebruikelijk dat de eerstgeborene Adrianus heet en een andere roepnaam heeft. Zijn vader heet Arno, van Adrianus, diens vader heet Arjan, van Adrianus en daarvan de vader heet ook Adrianus met roepnaam Arie. Hoe ver het precies terug gaat, weet ik niet. Voor ons was Anna daarom de perfecte roepnaam. Aanvankelijk wilde ik haar Adriana noemen, maar dat wilde mijn man pertinent niet. Zelf speelde ik vroeger met poppen en noemde ik mijn pop altijd Anna. Ik heb het altijd al een mooie naam gevonden. Maar wat vooral voor mij belangrijk is, is dat het een veel voorkomende naam is, die iedereen kent. Mijn naam word altijd door iedereen fout geschreven en dat is heel frustrerend.”

Rachelle (32) uit Amersfoort is alleenstaande moeder van Sara (7)

“Ik wilde een naam die overal ter wereld een gewone meisjes naam was, die een mooie betekenis had en die je nog op een pen bij de Bruna tegen kon komen.
Mijn dochter heet Sara. Haar tweede en derde naam, Hedwig Catharina zijn vernoemingen naar mijn en zijn moeder”

Tamara (35) uit Geleen is samen met Richard (36), moeder van Lise (4) en Sam (2)

“Toen ik nog een stuk jonger was, ik denk nog een puber, kreeg een vriendin van mijn halfzus een tweeling. Een van de meiden kreeg de naam Lise. Ik vond dat destijds zo’n mooie naam dat ik deze altijd onthouden heb. Jaren later, toen mijn vriend en ik net samen waren, noemde ik de naam en vertelde hem dat ik een eventuele dochter later zo wilde noemen. Hij was ook meteen verkocht en we hebben de naam altijd bewaard. Weer heel wat jaren daarna werden we voor het eerst ouders. Het bleek een meisje. De naam is altijd gebleven en onze lieve Lise werd geboren!”

Lees ook: Babynamen trends van 2023

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.