Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn kinderen willen niet naar hun vader

Melissa (40) is sinds twee jaar gescheiden van Harold (43) en moeder van Abby (12) en Mike (10) en heeft een co-ouderschap met haar ex.

Harold en Melissa zijn zo bijna 17 jaar samen geweest. “We kenden elkaar van het stappen in ons dorp. Er is maar één kroeg in ons dorp en daar kwam iedereen altijd samen in het weekend. We werden op slag verliefd. Na onze studie gingen we samenwonen. Eerst in een appartementje en na twee jaar kochten we ons eengezinswoninkje aan de rand van het centrum. We hadden het goed.”

Er kwamen twee kinderen in het gezin en het leven liep als een trein. “Er waren geen problemen, er was genoeg geld, we deden leuke dingen, maar alsnog werd ik wel eens verliefd op een ander. Zo gaan die dingen. Ik merkte dat ik voor Harold niets meer voelde en hij voelde ook niets meer voor mij. Het was over. Er brak een onwijze sleur aan in ons leven en we groeiden uit elkaar. Twee jaar geleden besloten we een eind aan deze kwelling te maken, en dat heeft mij persoonlijk veel goeds gedaan.”

Werkschema

Het stel is zonder ruzie uit elkaar gegaan. De spullen werden eerlijk verdeeld en er kwam een co-ouderschap. Melissa kon een huurwoning op 5 minuten fietsafstand van Harold betrekken. De bedoeling was dat de kids precies de helft van de tijd bij de Harold waren en de andere helft bij Melissa. “Week op, week af, zegmaar,” legt Melissa uit. “Mijn ex heeft een zeer onregelmatig werkschema, dat is altijd zo geweest, ook voor de scheiding. Maar in de praktijk houdt dat dus in dat hij in de week dat hij de kinderen heeft, soms óók avonddienst heeft, en dan zijn de kinderen alleen thuis.”

Melissa werkt zelf 24 uur in de week, en voornamelijk tijdens schooltijd. De kinderen zijn al groot. Abby fiets zelfstandig naar de middelbare school, ze zit al in de brugklas, en de basisschool van Mike zit om de hoek. Toch kiezen de kinderen ervoor om niet naar hun vader te gaan als ze uit school komen. “Ze komen gewoon naar mijn huis. Vaak komen ze uit school naar mij en gaan ze vlak voor het avondeten naar hun vader toe. Ook doen ze moeilijk over het inpakken van hun spullen en proberen ze te rekken in de hoop dat ze thuis mogen blijven. Het komt ook regelmatig voor dat ze het er na drie dagen wel gezien hebben en weer naar mij komen, terwijl ze daar nog vier dagen zouden moeten zijn.”

Hij is er boos over

“Ik stimuleer ze echt naar hun vader te gaan en ik laat ze daarbij weten dat quality time met hun vader erg belangrijk is. Toch wil ik er ook relaxed onder blijven want het zijn wel mijn kinderen en ze moeten voelen dat ze altijd welkom zijn bij mij. Dus ik zal ze nooit de deur wijzen.”

“Mijn ex daarentegen is er behoorlijk gepikeerd over. Hij vindt dat ik het niet goed aanpak en eist zijn tijd op met de kinderen. Omdat hij dat zo aanpakt, levert dat veel spanning op bij ze en dit zorgt er juist voor dat de kinderen liever niet bij hem willen zijn. Ik begrijp natuurlijk wel dat dit heel vervelend is voor hem, maar ik kan ze niet dwingen om naar hem toe te gaan. Het lijkt wel alsof hij niet snapt dat onze kinderen niet ‘zijn bezit’ zijn die je gewoon maar even op eist. Onze kinderen zijn niet volwassen, maar wel groot genoeg om hun wensen hierin aan te geven.”

Lees ook: Babynamen trends van 2023

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.