Een poosje geleden deelde wij de vegan appel kaneel cake, een variatie op deze cake is de vegan marmercake. Leuk om samen met je kind(eren) te bakken en daarna lekker van te smullen!
Vegan marmercake
Bereidingstijd:10 minuten
Baktijd: 60 minuten
Aantal porties: 10 porties
Bakgerei: Cakevorm 25 cm, mixer
Dit heb je nodig:
- 1 pak Koopmans Vegan Cake
- 200 ml Sojadrink ongezoet (Alpro Soya No Sugars)
- 150 g Margarine (plantaardig in wikkel)
- 3 el Cacaopoeder
- Bakgerei: Cakevorm 25 cm, mixer
Zo maak je de cake:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm
de oven voor. Vet de cakevorm in met margarine en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik
bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Stap 2 (150g Margarine, 1 pak Koopmans Vegan Cake, 200 ml Sojadrink, 3 el Cacaopoeder)
Verhit in de magnetron de margarine in een magnetronbestendige kom in 30-60 seconden tot de
margarine zo goed als gesmolten is. Je kunt de margarine ook in een pannetje op het vuur smelten. Roer
de margarine even door totdat deze geheel gesmolten is. Voeg de cakemix, en de sojamelk in toe aan de
gesmolten margarine. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad (niet luchtig
kloppen). Schep 3/4 van het beslag in de cakevorm. Mix het cacaopoeder kort en grondig door de rest
van het beslag en schenk het cacaobeslag in de cakevorm. Spatel met een vork vanuit het midden het
cacaobeslag door grof door het blanke cakebeslag over de lengte van de cake. Ga ook goed over de
bodem. Draai de cakevorm om en herhaal dit.
Stap 3
Bak de cake in circa 60 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake direct uit de cakevorm en laat de cake
op een rooster afkoelen
Scrambled
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Koopmans.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.