Snel op tafel? Check! Smakelijk? Check! In de nieuwste Fabulous Mama vind je de gerechten van Charlotte de Jong. Haar recepten zijn voedzaam, vers en zitten ze vol energie.
Wellicht ken je de rode variant van de shakshuka al, maar deze groene kanjer is echt een energiebommetje voor je lichaam. Groene groenten zitten boordevol antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen en dat is fijne brandstof voor je lichaam.
Dit heb je nodig
1 el olijfolie • 100 g verse spinazie • 350 g bimi • 50 g doperwten • 400 g courgettespaghetti • 4 grote eieren • peper en zout • 200 g cottage cheese • 5 g verse bieslook • Turks brood (voor erbij)
Aan de slag
1. Verwarm de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de spinazie, bimi, doperwten en courgettespaghetti 3-4 minuten. De spinazie hoeft niet te slinken. Maak 4 kuiltjes en breek daar een voor een de eieren in. Bestrooi met peper en zout. 2. Doe het deksel op de pan en laat de eieren in 15 minuten op laag vuur stollen. 3. Pureer intussen de cottage cheese met de bieslook in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad en lichtgroen mengsel. 4. Schenk deze saus over de shakshuka als de eieren gestold zijn. 5. Serveer met Turks brood.
Charlie’s kitchen, 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans, Uitgeverij Becht
Je vindt meer recepten uit Charlie’s kitchen in de nieuwste Fabulous Mama 9-2020. Deze bestel je hier!
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.