Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Alzheimer

Aandacht voor Alzheimer: “Elke. Stap. Telt.”

Nieuwe editie van Alzheimer Socks. Deze sokken worden verkocht om geld in te zamelen voor onderzoek door het Alzheimercentrum Amsterdam naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Want helaas is er nog altijd geen genezing mogelijk voor deze ziekte.

Twee verschillende sokken symbool voor verwarring

Alzheimer Socks zijn twee verschillende sokken en staan symbool voor de verwarring waarmee mensen met dementie en hun naasten dagelijks geconfronteerd worden. Door de sokken te dragen, steunen mensen zichtbaar de strijd tegen alzheimer en maken zij deze slopende ziekte bespreekbaar. Dit jaar is op de ene sok een kompas te zien, op de andere een kompas dat uit elkaar gevallen is. Dit symboliseert de ziekte, waarbij het kompas waarop je altijd vertrouwde stukje bij beetje uit elkaar valt.

Aandacht voor Alzheimer: “Elke. Stap. Telt.”

Alzheimer Het doel van de campagne is om aandacht te vragen voor deze ziekte en om iedereen de kans te geven zijn of haar boodschap over Alzheimer te delen. Dit jaar is acteur Pierre Bokma het gezicht van de campagne, die in het teken staat van het motto “Elke. Stap. Telt.”. Samen kunnen we namelijk stappen zetten tegen dementie. Ga eens wandelen met iemand die lijdt aan alzheimer of een andere vorm van dementie. In het park, langs die geliefde plek, terug naar Memory Lane of gewoon een blokje om. Wandelen stimuleert de doorbloeding van de hersenen en dat helpt het geheugen. Daarnaast is sociaal contact belangrijk voor de hersenen. Om het wandelen te stimuleren en hier aandacht aan te geven zijn deze editie zowel standaard sokken als wandelsokken te koop.

Belang van onderzoek

De volledige winst van de sokken gaat naar het Alzheimercentrum Amsterdam, en dat is hard nodig. Prof. dr. Yolande Pijnenburg, neuroloog en directeur van het Alzheimercentrum: “In de afgelopen jaren zijn we steeds beter geworden in het tijdig stellen van een diagnose. Met de juiste hulpmiddelen zijn we op goed weg om de oorzaken van de onderliggende ziektes op te sporen. Zo komen we ook bij het vinden van de juiste medicijnen. Om het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te kunnen financiëren, is het van groot belang dat we zoveel mogelijk sokken verkopen.”
De Alzheimer Socks zijn via www.alzheimersocks.nl te bestellen en verkrijgbaar bij Jumbo, Bol.com, Jeans Centre en Picnic vanaf €8,99.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Alzheimer Socks.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.