Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Wat heerlijk

‘Wat heerlijk dat mijn kind niet meer thuis woont’

Elke maand onthult een dappere moeder haar taboe-verhaal. Deze maand lees je het verhaal van Marielle.

‘Wat heerlijk dat mijn kind niet meer thuis woont’

Marielle (48): “Sinds een jaar is er veel meer rust in huis en de sfeer is harmonieus en ontspannen. En het belangrijkste: er is meer aandacht voor mijn andere dochter. Vorige maand had mijn oudste het ineens over terugverhuizen naar huis, en ik merkte dat mijn hart zich samentrok: ik wilde het echt niet. Gelukkig kon ze in het studentenhuis blijven wonen, want ik wil haar niet afwijzen.

Maar als ik heel eerlijk ben: ik vind het heerlijk dat ze niet meer thuis woont! Ik hou zielsveel van allebei mijn dochters, maar de oudste is geen makkelijk mens om mee samen te leven. Ze heeft een stevige persoonlijkheid met grote emoties en veel drama. Er is altijd wat aan de hand in haar leven en op de een of andere manier trekt ze alle aandacht naar zich toe. Als ze ergens mee zit, praten we over niks anders en als ze een succes heeft, idem dito!

Toen ze nog thuis woonde, leek het of alles om haar draaide. Zij was het stralende – of zielige – middelpunt van alles. Nu ze op kamers woont, merk ik hoeveel energie het kostte om haar zo veel aandacht te geven. Ik snap niet goed waarom ik erin meeging, het was zo gegroeid. Pas nu het patroon doorbroken is, zie ik hoe erg het was. Hoe mijn jongste eronder leed. Zij hing er altijd een beetje bij en ik liet het gebeuren… 

Tekst Anne Bakker | Beeld pexels.com

Heb jij een groot geheim dat je met niemand kan delen omdat het taboe is? Maar wil je het toch aan iemand kwijt. Mail ons dan op redactie@fabulousmama.nl, en misschien zie je jouw verhaal binnenkort (anoniem) op onze site!

 

Benieuwd naar meer taboeverhalen? Lees ze hier!

Lees het hele taboeverhaal in de nieuwste Fabulous Mama 4-2023. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.