Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
slaapcoaching voor baby's

Slaapcoaching voor baby’s: Tips en advies voor ouders

Slapeloze nachten zijn een bekend probleem voor veel ouders van baby’s. Slaap is van essentieel belang voor de ontwikkeling van baby’s en daarom is het belangrijk dat baby’s voldoende en kwalitatief goede slaap krijgen. Helaas hebben veel ouders te maken met slaapproblemen bij hun baby’s, zoals moeilijk in slaap vallen, vaak wakker worden ‘s nachts of onrustig slapen. Slaapcoaching voor baby’s kan dan een goede optie zijn. In dit artikel bespreken we verschillende tips en adviezen voor ouders die overwegen om slaapcoaching toe te passen bij hun baby’s.

Slaapcoaching voor baby’s: Tips en advies voor ouders

Slaapcoaching voor baby’s is een proces waarbij ouders worden begeleid bij het leren van slaaptechnieken voor hun baby’s, zodat de slaap van de baby verbetert en goede slaapgewoonten op de lange termijn ontstaan. Er zijn verschillende benaderingen die gebruikt kunnen worden bij slaapcoaching voor baby’s. Sommige slaapcoaches gebruiken bijvoorbeeld de methode van gecontroleerd laten huilen (ook wel bekend als Ferberizing). Andere coaches gebruiken zachtere methoden, zoals geleidelijke terugtrekking, waarbij de ouders hun baby stapsgewijs leren om alleen te slapen. Het is belangrijk dat ouders kiezen voor een methode die bij hen past en bij de behoeften van hun baby.

Het coachingproces

Het coachingproces begint meestal met een intakegesprek waarin de slaapgewoonten van de baby worden besproken. De coach zal informatie verzamelen over de slaaptijden van de baby, de voedingsgewoonten en de algemene gezondheid van de baby. Vervolgens zal de coach een plan opstellen voor het verbeteren van de slaap van de baby. Het coachingproces kan variëren, afhankelijk van de methode die wordt gebruikt. Bij gecontroleerd laten huilen kan de coach bijvoorbeeld ouders helpen om de intervallen te bepalen waarin ze hun baby laten huilen en hoe ze de baby kunnen troosten tijdens deze intervallen. Bij geleidelijke terugtrekking kan de coach ouders helpen om de afstand tussen hen en de baby geleidelijk te vergroten totdat de baby comfortabel slaapt zonder hen.

 

Wil je meer lezen over slaapcoaching? Lees het in Fabulous Mama editie 3-2023. Deze bestel je hier.

In dit artikel vertellen wij meer over slaap!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.