Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Persoonlijk

Persoonlijk: Monique vertrok in de coronacrisis met haar gezin naar Portugal

Anderhalf jaar geleden – in de coronacrisis – vertrok Monique Jansse vanuit Amsterdam met haar gezin naar Portugal. Samen met partner Gijs en kinderen Manu (12) en Biko (10) leeft ze daar nu haar droom: een rustig bestaan met meer tijd voor de kinderen en een heerlijk huis met uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Persoonlijk: Monique vertrok in de coronacrisis met haar gezin naar Portugal

“Het leven in Portugal is totaal anders dan in Nederland. Het ritme is rustiger, de zon schijnt bijna altijd en we zijn er omringd door ruige natuur. We wonen in een wijkje waar steeds meer gezinnen met verschillende nationaliteiten permanent komen wonen, vlak bij de mooiste surfstranden van de Zuidwestkust. Als ik ’s ochtends koffiedrink op ons terras met uitzicht op de oceaan, voel ik me enorm dankbaar! Het is zo gaaf, dat we de sprong in het diepe hebben gewaagd en hier nu zijn.”

Surfplank onder de arm

“De droom om uit Nederland weg te gaan was er al lang, eigenlijk altijd al. Maar een paar jaar geleden, in 2016, werd die concreter toen ik tijdens een persoonlijk leiderschapsreis een visie moest schetsen van mijn ideale toekomst. Ik zag een finca voor me in een zonnig land, een plek waar ik yoga-retreats kon organiseren, waar de jongens met surfplanken onder hun arm naar de oceaan liepen en er een jeep naast het huis stond. Ik deelde dit idee met een vriend en die zag het meteen helemaal zitten. Hij wilde wel investeren in zo’n retreat-locatie. Hij liet er geen gras over groeien en had in no time een mooie plek voor ons op het oog bij Barcelona. Onze droom kwam in een stroomversnelling…

 

Lees het hele verhaal in de editie van Fabulous Mama 2-2022. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.