Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

taboemoeder

Taboemoeder: ‘Ik vind mijn vriendin super-irritant als moeder’

Claire (31) is moeder van twee kinderen (5 en 2) en ze ergert zich aan haar vriendin als moeder.
Tekst: Anne Bakker | Beeld: Unsplash

‘We kennen elkaar al ons hele leven, we zijn samen opgegroeid en ze is mijn beste vriendin. Maar  als moeder vind ik haar niet te doen! Ze praat al een jaar over niets anders dan haar kind en ik ben het helemaal zat. Het liefst wil ik tegen haar roepen: “Houd op over die baby, het interesseert me geen reet!” Maar dat kan natuurlijk niet.

Sinds ik zwanger was van mijn eerste, is Carolien obsessed met het moederschap. Ze wilde mee naar zwangerschapsgym, kocht bergen kleertjes voor de baby en las minstens zoveel babybladen en websites als ik. Ik kreeg een kind, dus moest zij er ook een. Dat gevoel kreeg ik erbij. Ze is ook meteen met de pil gestopt toen ik zwanger was. Hoe leuk om samen zwanger te zijn? Dat was haar droom, zei ze. Samen zwanger is niet gelukt, maar vorig jaar heeft zij dan eindelijk ook een baby gekregen. Een zoon. Ik kan niet goed uitleggen waarom ik haar zo irritant vind maar zoals ze binnenstapt met haar kind op haar arm, alsof hij Gods gift is to mankind… Ik krijg er de kriebels van! Ze belt me tig keer per dag en het gaat altijd over Luuk. Luukje dit, Luukje dat… Luukje lacht zo leuk, Luukje is zoooo lief, Luukje deed dit of dat…
Ik kan die naam niet meer horen!’

Wil je verder lezen? Dat kan in Fabulous Mama editie 1-2024, deze bestel je hier.

Lees ook: ‘Ik ben de vrouw met wie hij vreemdgaat.’

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.