Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Twee vrouwen met lang haar liggen op de motorkap van een auto

Beautytrick: ultralange lokken

Afgelopen zomer waren ultralange lokken al helemaal de trend, en op de catwalk voor de herfst- en wintercollectie domineerden ze nog steeds. Maar zo net na de zomer en een overdosis aan chloor, zeewater en zon, is het zwiepen met gezonde lange lokken best een uitdaging.

Door knopen, gespleten haarpunten en een doffe gloed eindigt je haar dan net iets te vaak in een slordige bun. Of op de vloer van de kapper.

Wist je trouwens dat wanneer je haar tijdens het laten groeien broos wordt en gaat splijten, er een genetisch ingebouwde stop wordt getriggerd, waardoor je haar automatisch niet verder groeit?

Verzorg je haar goed en was het niet te vaak.

Hoog tijd dus voor wat damage control. Als eerste is het vooral belangrijk om iedere acht weken de puntjes van je haar af te laten knippen, ook als je het wilt laten groeien.

Verzorg het daarnaast goed, was het niet te vaak, gebruik altijd crèmespoeling en kneed twee keer per dag een goede leave-in conditioner in de puntjes. Een fijne is L’Oréal Professionnel Dream Lengths No Haircut Cream, 200 ml, € 6,80.

Is je haar dof, spoel het dan elke dag even af met koud water om de haarschubben te sluiten. Zo gaat het weer glanzen. Voordat je gaat huiveren: 30 seconden koud water is al genoeg.

Bij Tommy Hilfiger zagen we op de catwalk vooral de ‘kijk mij eens gaan’-look, zoals Gigi Hadid demonstreerde met haar dat elke beweging accentueerde. Een zijscheiding, een natuurlijke slag en een simpele lok achter het oor.

Haarstylist Eugene Souleiman zei eerder al over deze look: “Hij kost weinig moeite, maar ziet er toch gestyled uit.” Kijk, daar houden we van.

Wist je dat…

…in de periode van de Oude Grieken tot de renaissance lang haar een symbool was van rijkdom en macht?

Wil je meer beautytricks? Bekijk ze allemaal in fabulous mama | nummer 8 | 2018

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.