Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Lachende vrouw met sunkissed look

Beautytrick: sunkissed-look

Oké, let’s face it. We zijn geobsedeerd door zo’n ‘simpel’ sunkissed glanzend huidje a la Gisele Bündchen. Jammer genoeg kost dat wel iets meer werk dan gewoon naar het strand gaan. Toch is hét credo voor een geslaagde stranddag wel: zo weinig mogelijk make-up. Met deze tips creëer je de perfecte sunkissed-look.

Zonnebrand
Voordat je ook maar een klein beetje make-up aanbrengt, begin je met een goede laag zonnebrandcrème. Laat die even intrekken, liefst 20 minuten, maar hé, zo veel tijd heb je meestal niet, dus smokkelen mag.

Waterproof foundation
Voel je je toch wat bloot zonder foundation, ga dan voor een lichte variant en wrijf deze eerst even tussen je vingers voordat je ’m aanbrengt, zo weet je zeker dat je ’m niet te dik opbrengt, waardoor je meer kans hebt dat ie gaat ‘lopen’ als je gaat zweten. Een fijn lichte en waterproof variant is Face and Body Foundation, € 32,50 (M.A.C).

No go: poederbronzer
Een poederbronzer voor de highlights moet je op het strand niet doen. Dat ziet er in de zon vaak te make-upperig uit. Gebruik daarvoor in de plaats liever een waterproof foundation in een paar tinten donkerder dan je normale kleur. Smeer een beetje onder je jukbeenderen voor dat glowy effect.

Wenkbrauwpotlood
Zet je wenkbrauwen aan met een potlood in plaats van een poeder, dat houdt beter. Kies wel net een kleur lichter, zodat het er niet te hard uitziet, en gebruik daarna wat gel, zodat het blijft zitten. Nog slimmer is om je wenkbrauwen voor de vakantie te (laten) verven. Zo heb je er de hele vakantie geen omkijken meer naar.

‘s Avonds
’s Avonds nog lekker eten in een restaurant? Smeer wat illuminating crème op je jukbeenderen, neusbrug en kin. Deze plekken hebben door een dagje zon vaak al een natuurlijke glans.

Toch iets te verhit? Gebruik dan een beetje The Ideal Colour Correcting Concealer, € 12,95 (BE Creative Makeup) met een mix van groene en gele pigmenten. Dat zorgt voor meer balans.

Een beetje lippenstift erbij en je bent klaar om te gaan!

Meer zomer-beautytricks? Je vindt ze in fabulous mama | nummer 6-7 | 2018

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.