Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Lachende vrouw op strand met hoed

Beautytrick: weg glimmende neus en geen rode wangen

Het is vakantie, da’s feest! Minder geinig zijn een glimmende neus en de kans op rode wangen. Maar niet getreurd: met deze beautytricks heb je hier geen last van!

Weg glimmende neus

In de zomer is je huid vaak wat vetter, maar ook zweet kan ervoor zorgen dat je voorhoofd gaat glimmen. Een goede voorbereiding begint in de badkamer.

Ga je naar het strand? Breng dan eerst een zonnebrandcrème aan die goed intrekt en geen glans of witte waas achterlaat. Breng daarna een goede primer aan. Voor wat extra matheid in de loop van de dag: stop een dry sunscreen powder in je strandtas.

Wij tippen Sun Face Shine Control Matterende Creme SPF 50, € 13,49 (Nivea).

Geen rode wangen

Te actief geweest met beachballen of een hitteaanval op zo’n leuk marktje? Hoogrode konen koel je af door een natte koude doek – een ijskoud blikje drinken werkt ook prima – in je nek te leggen. Dat koelt het bloed af dat via de nek naar het gezicht stroomt. Het resultaat is dat hitte en roodheid wegtrekken.

Blijven je wangen toch rood, dan kun je met bepaalde producten de roodheid verminderen. Bijvoorbeeld met Nude Magique CC Cream Anti Redness, € 14 (L’Oréal Paris). Ook fijn is Hydra Zen BB Neurocalm SPF 15, € 38 (Lancôme). Deze frisse crème verkoelt en kalmeert de huid.

Meer zomer-beautytricks? Je vindt ze in fabulous mama | nummer 6-7 | 2018

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.