Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw met rode krullen kijkt in de verte

Beautytrick: crazy curls

Als er één haartrend was die we niet zo 1-2-3 terug hadden verwacht, dan is het wel de permanent. Maar sinds Emma Stone op Instagram trots haar verse permanentje toonde en ook op de catwalk de jarentachtigkrullenbossen volop te zien zijn, is het officieel: de permanent is terug.

Er zijn – gelukkig – wel enige verschillen met dertig jaar geleden. In tegenstelling tot in de jaren tachtig en negentig, is het niet formaat poedelkrul, maar vooral grof en veel wat de trend is. Zo natuurlijk mogelijk, dat is het credo.

Let bij het laten zetten van een permanent wel op dat je bij een goede haarsalon zit. En zorg dat je haar eraan voorafgaand in heel gezonde staat is. Een permanent blijft een chemische behandeling, en dat maakt je haar droger.

Als je haar al droog is, laat het dan eerst in goede conditie komen door het regelmatig te behandelen met een leave-in conditioner. Was je haar tot 48 uur na een behandeling niet, want dan spoel je de permanent er zo weer uit.

Stap na de behandeling over op verzorgende producten speciaal voor krullend haar. Label M Curl Cream, 150 ml, € 21,75, is bijvoorbeeld een fijn stylingsproduct dat zorgt dat je krullen zich wel scheiden, maar dat pluis uitblijft.

Wil je meer beautytricks? Bekijk ze allemaal in fabulous mama | nummer 8 | 2018

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.