Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Schaamteloos

Schaamteloos dansen

Caroline (45) werkt als presentatrice en mindset en manifestatie coach en woont samen met haar vriend in Amsterdam. Samen hebben ze twee kinderen; zoon Eli (7) en dochter Ava (4).

Schaamteloos dansen

‘Dansen dansen als een Faraoooo’, zingt mijn dochtertje van vier door haar K3 microfoon. Haar kleuterlijfje beweegt ritmisch op de muziek en ze heeft een attitude alsof ze Julia, Marthe of Hanne herself is. Ik word gemaand om vooral niet mee te zingen en ook niet mee te dansen. Met moeite hou ik mij in want mama houdt ook wel van performen in de woonkamer. Stiekem beweeg ik mijn heupen en playback mee. ‘Mamaaa! Niet doen! Dit is mijn liedje!’, roept ze. Ik moet lachen om haar zelfverzekerdheid en enthousiasme.

Ik denk terug aan toen ik jong was en op de bank Toppop aan het kijken was. Ik herinner mij nog goed dat ik graag voor de tv wilde dansen maar dat ik dat niet durfde. De reden? Ik was niet alleen, mijn lieve moeder was erbij. Hoewel mijn moeder mij nooit uitlachte en altijd trots op mij was, was ik toch bang dat ze er iets van zou vinden.

Dansen ontspant

Ondanks dat ik weinig danservaring heb, vind ik het wel leuk om te dansen en mezelf te blijven ontwikkelen. Dus stond ik recentelijk in een dansstudio, samen met een grote groep vrouwen waarvan sommigen veel meer ervaring hadden. Natuurlijk vond ik dat best spannend. Steeds weer vergat ik de choreografie, maar ik had ook een glimlach van oor tot oor. Deed iemand moeilijk over passen die ik niet onder de knie had? Nee. Geen haan die daar naar kraaide, we waren er immers voor onszelf. Wat was ik aan het genieten!

Dansen ontspant. Het brengt je in contact met je lichaam en maakt endorfine aan wat weer zorgt voor een geluksgevoel. Dansen moeten we dus! Maar ja, die onzekerheid. We zijn bang dat we niet goed genoeg zijn en maken ons zorgen over wat anderen van ons zouden kunnen denken. We vergeten hierbij dat we vooral oordelen over onszelf.

Wat zou jij schaamteloos willen doen?

Ondertussen zet mijn dochter alweer het volgende nummer in, met de bijhorende danspasjes. Ik geef haar een compliment en ze glundert. Ik realiseer me hoe belangrijk het is dat ze zich altijd creatief durft te blijven uiten. Dat ze straks ook buiten de veilige muren van de woonkamer beseft dat hoe ze ook beweegt of zingt, daar geen goed of fout in is.

En jij, oordeel jij weleens over jezelf? Wat zou jij eigenlijk schaamteloos willen doen?

 

Fotocredits: Tania Bonnet

Meer weten over Caroline?

Kijk op haar website www.carolinepluym.nl of volg haar op Instagram @carolinepluym.

 

 

 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.