Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Wereldkinderen

Zorgen van wereldformaat

Experimentje: vraag je kinderen waar ze zich zorgen over maken. Tien tegen één dat je versteld staat over het antwoord. Volgens Unicef voert de Nederlandse jeugd al jarenlang de lijst aan van gelukkigste kinderen ter wereld.

Fotografe Nicole Franken vroeg zich af hoe het zat met de kinderen die zij op haar reizen ontmoet. Maken zij zich net als haar kinderen zorgen over oorlog of plastic soep? De antwoorden blijken net zo divers als de jonge wereldbewoners zelf.

Glory (Oeganda): de dood

De dood is voor Glory geen onbekend fenomeen. Ze wacht buiten een ziekenhuisje in Kampala, Oeganda op haar tante die aidsremmers ophaalt. “Mama en papa zijn bij God, maar tante Evelyn wil nog even bij mij blijven.”
Glory

Ganzorig (6, Mongolië): lievelingspaard achterlaten

In Mongolië overwegen de ouders van de 6-jarige Ganzorig naar de hoofdstad Ulaanbaatar te verhuizen. In de hoop op werk. Dat zou betekenen dat ze hun joert en erger nog: zijn lievelingspaard moeten achterlaten. In de stad zijn geen tenten en paarden, heeft hij gehoord. “Hij kan er niet van slapen.”
Ganzorig

Bless (Kingston Jamaica): drugs

En in zo’n stad, neem Kingston Jamaica, loeren andere gevaren, weet Bless. Je moet op je hoede zijn, want er is veel geweld. Om drugs. Veel mannen maken hem om die reden bang. Straks als zijn vader terug is van zijn opname in de muziekstudio, kan hij weer opgelucht ademhalen. Dan voelt hij zich weer veilig.

Reshma en Sona (Nepal): kinderprostitutie

Reshma en Sona, uit Pokhara, Nepal. Ook zij weten niet of ze aan het eind van de dag te eten hebben. Veel meisjes bij hen uit de wijk verdwijnen van de een op de andere dag. Uitgehuwelijkt luidt de verklaring, maar in werkelijkheid worden ze verkocht aan bordelen in India.
Reshma en Sona

[td_smart_list_end]

Benieuwd naar het hele verhaal? Je bekijkt de fotoreportage in fabulous mama | nummer 9 | 2018. Fabulous mama altijd al eerste op je deurmat? Bekijk de voordelige abonnementen >>

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.