Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Zorgeloos

Zorgeloos? Column Angela

Angela Schijf (41) is getrouwd met acteur en muzikant Tom van Landuyt (53) en mama van Bloem (16), Mensje (14), en Zus (8). Angela deelt haar lief en leed als onze vaste columniste.

Zorgeloos?

“Vanaf nu ben je nooit meer zonder zorgen.” Ik weet niet meer precies wie het zei. Ik weet nog wel dat ik de betekenis ervan begreep, maar echt tot me doordringen, deed het niet. Ik vond het vooral een clichématige uitspraak. Natuurlijk, als je vader of moeder wordt, krijg je er gratis en voor niets een berg verantwoordelijkheden bij. Je staat instant in de zorgstand en, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb de uit-knop nog niet
gevonden. Ook als ik níét bij mijn kinderen ben, zitten ze in mijn hoofd, hart, buik.

Dat takenpakket
waar je als ouder voor
tekent, is aardig
overzichtelijk. Tot op
een bepaald moment

Ik stuur appjes naar de betreffende dochter opdat ze de afspraak met de orthodontist niet zal vergeten. Ik bel Tom om er zeker van te zijn dat Zus de deeltafels oefent voor het eten. Ik leg de juiste outfit gewassen en gestreken klaar en bewaak de vitamine-intake. Elke eerste schooldag vind ik weer net zo spannend als zij. Als Mensje een pianoconcert heeft, ren ik van de zenuwen zes keer per uur naar de wc.

De beste

Ik wacht met smart op het tekstbericht van Bloem dat ze ook vandaag niet van haar paard gevallen is. Het liefst zou ik 24 uur per dag op hun lip zitten. Het gaat zelfs zover dat ik blij ben als Zus ’s nachts een spuugaanval krijgt na het eten van een verkeerde mossel en ik zelf in de buurt ben. Niet omdat ik het leuk vind dat ze moet overgeven, maar omdat ik op zo’n moment gewoon de beste voor haar ben. Ik kan het beste troosten, toeten poetsen, beddengoed wassen en emmers klaarzetten.

 

In de nieuwste editie van Fabulous Mama 6-2021, kun je de rest van de column lezen. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.