Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
tijd

Waar blijft de tijd: hoofredacteur Flory

Flory (36) is getrouwd met Anton (48), moeder van Maud (7) en Jynthe (5) en bonusmoeder van Charlotte (16).

Waar blijft de tijd

Ik kan me nog goed herinneren dat ik verhaaltjes van Nijntje voorlas aan de meiden. Eerst aan Maud, dat was een hele opgave. Ze vond het omslaan van de bladzijden zo ontzettend leuk, dat ik een pittig tempo moest aanhouden om alles te kunnen voorlezen.

Dezelfde verhaaltjes las ik voor aan Jynthe, dat was geen probleem; na het eindeloos herhalen van de Dick Bruna-teksten kon ik deze wel dromen. Het maakte niet zo veel uit op welke bladzijde Jynthe was; ik dreunde het verhaaltje op uit mijn hoofd.

Nu de maand mei voorbij is, hebben wij weer drie verjaardagen achter de rug. Eerst werd Maud acht, toen was ik aan de beurt en aan het eind van de maand hadden we de verjaardag van Charlotte.

Nooit was het lastig om voor Maud een cadeautje te kopen, haar wensenlijst was eindeloos. Maar dit jaar was het anders. Maud vroeg deze keer geen spullen maar geld. Ze wil namelijk een paard kopen! Totaal ontredderd heb ik de mooiste en duurste kaart uit het rek bij de boekwinkel uitgezocht om het “cadeau” er toch een beetje feestelijk uit te laten zien en heb ik er met pijn in mijn moederhart geld in gestoken. De kaart werd aan de kant gegooid zonder überhaupt naar het liedje te luisteren en het geld werd direct geteld. Meisje, wat word je toch groot!

Als hekkensluiter hadden we de zeventiende verjaardag van Charlotte. Dat is wèl altijd een speurtocht naar het juiste cadeau. Vele gesprekken en goed luisteren maakten dat we toch altijd iets wisten te geven waar ze blij mee was. Dit jaar wisten we het al: ze krijgt haar rijbewijs. De wachtlijsten zijn door corona enorm en de prijzen zijn ook niet meer dezelfde als toen ik jong was dus het is een hele uitgave, maar zeker een cadeau waar ze de rest van haar leven plezier van zal hebben. Het was een cadeau van zowel ons als van haar moeder en dat voelt toch fijn…

Je leest meer van het voorwoord van Flory in de nieuwste Fabulous Mama 5-2021. Deze bestel je hier.

Flory Huisman | Hoofdredacteur

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.