Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vloggende familie Bellinga in hun woonkamer

‘We vinden het leuk om ons leven als een mooi schilderwerkje vast te leggen’

Ze zijn de popsterren van deze tijd en vaak nog piepjong: vloggers. Drie moeders vertellen over de leuke, maar ook soms minder leuke ervaringen met hun mini-celebs: “Op de ontmoetingsdag moesten we een cirkel om Nina heen vormen om haar te beschermen.”

Fara Bellinga (29) is de moeder van Luan (5), Lucilla (3) en Luxy (haar geboorte op 8 maart jongstleden haalde het Jeugdjournaal). Samen met haar man Daniël en haar kinderen is zij te zien op het populaire FamilieVloggers.nl #DeBellinga’s. Hun YouTube-kanaal heeft bijna 220.000 abonnees. Luan en Lucilla hebben ook al een eigen kanaal.

Onze kinderen zijn opgegroeid met de camera en weten niet beter dan dat wij alles filmen.

Ik monteer elke avond tussen zeven en negen uur de video’s en onderhoud het contact met de kijkers. Daniël zorgt daarna ervoor dat alles online komt en op de sociale media ingepland wordt.

Onze kinderen zijn opgegroeid met de camera en weten niet beter dan dat wij alles filmen. Wel maken wij ze ervan bewust dat wij vloggers zijn en daarom zo vaak naar een pretpark of op vakantie mogen.

Het is leuk dat het zo goed gaat, maar wij zijn niet op kijkcijfers gespitst. De kinderen hebben er nog geen besef van, maar ik vind het belangrijk dat ze straks leren dat hoge kijkcijfers scoren of geld verdienen niet het doel op zich is. We zijn met iets groters bezig dan dat: onze positieve boodschap van hoop, geloof en liefde uitzenden.”

Dit artikel is deel van een reportage over vloggers. Benieuwd naar het hele verhaal? Je leest het in fabulous mama | nummer 4 | 2018

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.